Tuzani kolo prije kraja obezbijedili titulu prvaka Crne Gore…

Novi šampion Crne Gore, prvi put u klupskoj istoriji, je Dečić Admiral bet, epilog je 35. kola Meridianbet 1.CFL.

Tuzani su savladali Sutjesku Meridianbet sa 1:0, dok je istim rezultatom Budućnost poražena od Mornara, pa je sada razlika na tabeli nedostižnih šest bodova. Draško Božović u 35. minutu pogodio je na gostovanju u Nikšiću i tako najavio istorijsko slavlje Dečića Admiral bet. Rezultat se do kraja nije mijenjao, iako je domaćin imao nekoliko šansi za izjednačenje.

Na Gradskom stadionu u Podgorici do samog finiša je na semaforu stajao rezultat 0:0, a onda je Luka Vušurović iskoristio dobru akciju svoje ekipe i zatresao mrežu Budućnosti. Ovom pobjedom Mornar se bodovno izjednačio sa Podgoričanima i u posljednjem kolu može preuzeti drugo mjesto na tabeli.

Jezero je do nove pobjede došlo u duelu sa Rudarom (2:1), koji će naredne sezone igrati u 2.CFL. Edis Redžepagić i Davor Kontić pogodili su za tim iz Plava, dok je na drugoj strani Andrej Pupović pogodio u metu.

U baraž za ostanak u Meridianbet 1.CFL igraće Mladost Lob.bet i Jedinstvo Franca. Ekipa iz Donje Gorice poražena je večeras na gostovanju Arsenalu (2:1), dok je Jedinstvo Franca bilo bolje od Petrovca – 4:2.

Rezultati

Budućnost – Mornar 0:1
Vušurović 90'

Sutjeska Meridianbet – Dečić Admiral bet 0:1
Božović 35'

Jezero – Rudar 2:1
Redžepagić 36', Kontić 74' - Pupović 70'

Arsenal – Mladost Lob.bet 3:1
Merdović 9', Araja 55', Kašćelan 90'+2 - Milić 68'

Jedinstvo Franca – Petrovac 4:2
Korać 10', Kolić 17', Brandao 48', Cvijović 52' - Bašić 41', Babić 44'