Kadetska reprezentacija Crne Gore osvojila je četvrto mjesto na Memorijalnom turniru ,,Miljan Miljanić“ u Staroj Pazovi.

,,Sokoli“ su danas poraženi od Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1 u meču u kojem su vodili i propustili veliki broj prilika. To je drugi poraz na turniru za Crnu Goru, nakon onog od Bugarske u utorak (2:0).

- Znamo da se kaže da, kada se u jednoj utakmici promaši šansa, da se to kažnjava. Ako bismo se vodili time, nakon viđenog danas trebali bismo biti kažnjeni za narednih nekoliko utakmica. Sve ostalo pada u vodu, iako te šanse nijesu došle same od sebe, nego kao plod dobre igre i pritiska na rivala, ali u fudbalu se broje golovi. Žao mi je što je uloženi trud momaka na ovom turniru ostao bez rezultata, kazao je selektor Radovan Kavaja.

Crna Gora je povela u 16. minutu pogotkom Matije Jovanovića. Prije toga, Andrija Vukoje je tri puta bio u dobroj poziciji da postigne gol, a jednom je neprecizan bio Alan Kastrat.

I nakon vođstva, ,,sokoli“ su bili u ofanzivi, pa izgledne šanse nijesu iskoristili Jovanović i Vuk Pavićević. Na drugoj strani, rival je bio konkretan, pa je u 40. minutu pogodio Martin Gjorgijev poslije nespretne reakcije defanzivaca naše ekipe.

U nastaku su šanse promašivali Vukoje, Kristijan Jovović i Novak Fatića, a tresla se samo mreža ,,sokola“. I to pri autogolu Alekse Perišića u 54. minutu.

 

Crna Gora – Sjeverna Makedonija 1:2

 

Trening centar FS Srbije, Stara Pazova.

Sudija: Nikola Božović (Srbija)

Strijelci
1:0 – Matija Jovanović 16', 1:1 – Martin Gjorgijev 40', 1:2 – Aleksa Perišić (ag) 54'

Crna Gora: Edin Lekić, Marko Glendža (od 58. Emil Kujović), Aleksa Perišić, Andrija Anđelić, Petar Ražnatović (od 58. Jovan Anđić), Matija Jovanović, Vuk Pavićević, Andrija Vukoje, David Maraš (od 73. Novak Fatić), Viktor Lesjak (od 58. Mark Đokaj), Alan Kastrat (od 46. Kristijan Jovović).
Selektor: Radovan Kavaja.

Sj. Makedonija: Antonij Trajkovski, Aleks Zaponček (od 46. Enver Fejzulaj), Martin Džangarovski, Mateo Kesić, Riste Stoilov, Lorent Žaku, Bleron Bajrami (od 74. Stefan Stamatovski), Krenar Sulejmani (od 68. Blendi Ganiu), Aleksandar Graševski (od 89. Matej Gerasov), Gabriel Taleski (od 46. Ivo Markovski), Martin Gjorgijev.
Selektor: Rade Karanfiloski.