Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 5:1 u odmjeravanju snaga sa selekcijom Turske u prvom meču grupe A preliminarne faze kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.


 Izabracnici Sveta Ljesara bili su ravnopravan rival sve do posljednjih sedam minuta susreta, kada je domaćin turnira uspio da dođe do pobjede i prva tri boda.

“Sokoli“ su prvo poluvrijeme završili sa golom minusa iako su imali veći broj prilika. Odbrana domaćina uspjela je da izblokira udarce nekoliko udaraca naših reprezentarivaca, da bi se u 10. minutu na putu lopte ka mreži nakon udarca Zekovića ispriječila prečka.

Turci su do prednosti došli iz jedine prilike u prvom poluvremenu – mreža Despotovića zatresla se u 16. minutu nakon udarca Erdala. Minut prije kraja prvog dijela Barović je imao priliku za izjednačenje, ali je prečka još jednom spasila gol domaćina.

Propušteno u samom finišu prvog dijela naši reprezentativci nadoknadili su u četvrtom minutu nastavka – put do mreže domaćina uspio je da pronađe Mugoša.

Turska je do novog vođstva došla nakon sporno dosuđenog prekršaja na ivici peterca, koji je realizovao Burkan Jildrim u 32. minutu. Minut kasnije nova sporna sudijska odluka omogućila je Ozkanu da zatrse mrežu našeg gola.

Nakon pogodaka domaćina došlo dje do pada koncentracije kod naših igrača, što su iskoristili Erdal i Ozkan i postavili konačan rezultat susreta.

Nakon meča selektor Ljesar istakao je da su sporne sudijske odluke imale veliki uticaj na konačan ishod susreta.

- Veoma tvrd meč. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, imali više prilika, pogađalli okvir gola, da bi Turci postigli pogodak iz jedinog udarca na gol. U nastavku smo došli do izjednačenja na vrijeme, ali su dvije sporne sudijske odluke omogućile domaćinu da dođe do prednosti, što je umnogome uslovilo konačan rezultat susreta. Sporne odlike dovele su so pada koncentracije u našim redovima... Moram istaći da je par mladih igrača pokazalo da imaju znanja i snage, čime su u potpunosti zadovoljili za razliku od nekolicko starijih igrača. Pripremali smo igrače na veliki pritisak, koji na žalost nisu uspjeli da izdrže, rekao je Ljesar.

Selektor Ljesar očekuje težak meč u drugom kolu, u kom za protivnika imamo selekciju Moldavije.

- Gledali smo danas duel Moldavije i Švajvarske i mogu istaći da sam prijatno iznenađen onim što sam vidio. Moldavci su odigrali izuzetno zrelo u taktičkom smislu, kondiciono su veoma dobri i pokazali su da imaju veoma dobar tim. Očekuje nas još jedan težak meč, pogotovo ako ne uspijemo da zaboravimo na današnji poraz, dodao je Ljesar.

Selekcija Moldavije savladala je Švajcarsku rezultatom 4:3 u drugom meču naše grupe. U narednom kolu koje se igra u subotu 22. januara, „sokoli“ će odmjeriti snage sa Moldavijom, dok će Turska igrati sa Švajcarskom.




Turska – Crna Gora 5:1

Izmir – Sportski centar Celal Atik.

Sudija: Balaž Farkaš (Mađarska) i Dejan Nikolić (Slovenija).

Strijelci
Jasin Erdal 16’, 33’, Burkan Jildirim 32’, Cihan Ozkan 33’, 34’
Mugoša 42’

Žuti kartoni
Mustafa Sen – Turska
Despotović, Zeković – Crna Gora

Turska: Husein Jildiz, Kenan Koseglu, Jasin Erdal, Aziz Salgim; Cihan Ozkan. Igrali još: Mahmut Akbas (G), Serhat Cicek, Mustafa Sen, Burak Jildrim, Mustafa Kurtaj, Altan Aksoj, Gokan Jilmaz.

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Zoran Barović, Nikola Perović, Saša Gojković, Mihailo Damjanović. Igrali još: Miloš Bošković (G), Milovan Drašković, Vladimir Vukčević, Nemanja Vukašinović, Igor Jovanović, Darko Zeković, Ilija Mugoša. Van protokola: Bajović i Novović.