Prvi od dva prijateljska duela mlađih omladinskih selekcija Crne Gore i Sjeverne Makedonija završen je bez pobjednika – 1:1.

Gosti su poveli preko Hisara Alija u 11. minutu i to je bilo praktično sve što su napravili pred golom Vasilija Božovića.

,,Sokoli“ su u prvom poluvremenu mogli do izjednačenje u nekoliko navrata. Nakon dobrog prodora Vuka Vlahovića, Jagoš Roganović je pogodio prečku, dok je Matija Nikčević u dva navrata bio neprecizan u situacijama ,,jedan na jedan“ sa golmanom rivala.

Izjednačenje je stiglo u 53. minutu lijepim pogotkom Lazara Martinovića iz slobodnog udarca, da bi do kraja meča Omar Krajina pogodio stativu poslije gužve u petercu gostiju, a Luka Kruščić šutirao preko gola iz povoljne pozicije. Blizu pogotka za preokret bili su Martinović i Kruščić, ali se rezultat nije mijenjao.

- Prva utakmica sa ovom generacijom i moram da kažem da sam izuzetno zadovoljan, prije svega odnosom većine igrača iako smo na samom početku bili u grču. Ali, kako je vrijeme odmicalo, igrali smo sve bolje, bili agresivni, a jedina zamjerka je što smo promašili nekoliko izglednih šansi. Vjerujem da ćemo i u drugoj utakmici, u kojoj će šansu dobiti svi igrači koji danas nisu nastupili, biti na ovom nivou i da ćemo odigrati još jedan dobar meč, istakao je selektor Goran Perišić.

Drugi duel Crna Gora i Sjeverna Makedonija odigraće u četvrtak, sa početkom u 11 časova.

 

Crna Gora – Sjeverna Makedonija 1:1

 

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Luka Pejović (Crna Gora)

Strijelci
0:1 – Hisar Ali 18', 1:1 – Lazar Martinović 53'

Crna Gora: Vasilije Božović, Zarija Mugoša, Todor Miljanić (od 46. Maksim Đukić), Luka Brajović (od 78. Luka Perović), Lazar Martinović, Vasilije Kračković, Matija Nikčević (od 46. Luka Kruščić), Andrej Božović, Omar Krajina, Jagoš Roganović (od 61. Nikola Balević), Vuk Vlahović (od 72. Marko Tmušić).
Selektor: Goran Perišić.

Sj. Makedonija: David Iloski, Zlatko Radevski, Artan Ismaili, Luka Atanasovski, Emir Šabotić, Albion Musliu (od 78. Kristijan Georgijevski), Admir Latifi, Kamenčo Andonovski, Hisar Ali, Marko Kiš (od 61. Zdravko Pereski), Igor Ristov (od 78. Gerti Arifi).
Selektor: Erhan Selimi.