Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici odrzanoj 25.04.2024.godine, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, za sezonu 2024/25.

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, a na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno.

Konstatovano je da je ukupno deset klubova apliciralo za UEFA licencu i to: FK „Budućnost“, FK „Dečić Admiral bet“, FK „Sutjeska Meridianbet“, FK „Arsenal“, FK „Rudar“, FK „Mornar“, FK „Jezero“, OFK „Petrovac“, OFK ,,Mladost Lob.bet`` i FK „Breznica“.

Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA za FK „Budućnost“, FK „Sutjeska Meridianbet“, FK „Dečić Admiral bet“,  FK „Arsenal“, FK ,,Mornar“  i FK „Breznica“.

Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2024/25 odbijen je u prvostepenom postupku za OFK „Petrovac“ i FK „Rudar“ zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok su zahtjevi FK „Jezero“ i OFK ,,Mladost Lob.bet“, odbijeni zbog nedostavljanja licencne dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju.