Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Maltu u prvoj od dvije prijateljske utakmice.

Izabranici Gorana Perišića upisali su trijumf rezultatom 3:1, uprkos početnom vođstvu domaćina. Nikolas Ajus doveo je Maltu u vođstvo u 25. minutu, da bi Filip Perović poravnao u 53.

Finiš meča obilježio je Andrej Camaj, koji je mrežu Malte tresao u 77. i 89. minutu.

- Iako je planirano da ovaj dvomeč igramo sa velikim brojem novih igrača, nedopustivo je da odigramo toliko loše, bezidejno i bez agresije kao današnje prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu, poslije dvije promjene smo odigrali onako kako želimo da igramo. I sa ,,šarenim“ sastavom postigli smo tri lijepa gola, mogli još toliko i popravili utisak iz prvog dijela meča. Ostaje nam da se što kvalitetnije oporavimo i da u drugoj utakmici ponovimo izdanje iz drugog poluvremena i da, naravno, šansu dobiju svi pozvani igrači kako bismo vidjeli na koga od njih možemo da računamo u narednom periodu, kazao je selektor Perišić.

Isti rivali drugi prijateljski duel odigraće u četvrtak, sa početkom u 19 časova.

 

Malta – Crna Gora 1:3

 

Sentenari stadion, Ta Kali.

Strijelci
1:0 – Nikolas Ajus 25', 1:1 – Filip Perović 53', 1:2 – Andrej Camaj 77', 1:3 – Andrej Camaj 89'

Malta: Džejk Skikluna, Kreg Mikalef, Ejden Zamit, Lukas Okeke, Džerard Rodžers, Šeldon Borg, Bendžamin Kasar, Lajam Delikata, Felipe Bugeja, Nikolas Ajus, Šon Karabot.
Selektor: Fakundo Stajk.

Crna Gora: Ivan Božinović, Zarija Kumburović, Aleksa Karadžić, Lazar Šekularac (od 70. Đorđe Ercegović), Stefan Đukanović, Filip Perović (od 76. Ivan Šoć), Danilo Vukanić, Andrej Camaj, Bojan Damjanović, Rijad Kolić (od 46. Andrej Kostić), Jovan Mićković (od 46. Danilo Ćetković).
Selektor: Goran Perišić.