U NIONU ĆE SE U SRIJEDU ODRŽATI ŽRIJEB ZA NAREDNU SEZONU KVALIFIKACIJA ZA U19 I U17 EVROPSKO PRVENSTVO

Nion će u srijedu biti domaćin žrijeba kvalifikacionih grupa za odlazak na U19 i U17 Evropsko prvenstvo u sezoni 2009/10. Predstavnici Crne Gore u evropskoj kući fudbala biće selektor omladinske reprezentacije Miodrag Radulović i selektor kadetske reprezentacije Ljubomir Petrović.
Naši selektori danas su otputovali za Švajcarsku gdje ovog puta neće biti samo pasivni posmatrači žrijeba - Radulović i Petrović istaći će kandidaturu Crne Gore da bude domaćin kvalifikacionog turnira u jednom od pomenutih uzrasta.

- U Nion putujemo sa željom da dobijemo organizaciju kvalifikacionog turnira u konkurenciji kadeta i omladinaca. Ne treba govoriti koliko bi našoj zemlji značilo da organizuje jedan takav događaj. To bi najviše značilo mladim igračima, da osjete kako izgleda igranje takmičarskih mečeva pred svojom publikom. Nije slučajno što se domaćini ovih turnira najčešće kvalifikuju u narednu rundu - kaže Radulović.

Žrijeb predviđa formiranje 13 grupa od po četiri ekipe - po dvije iz oba šešira. Crna Gora je smještena u drugom šeširu, zajedno sa Bjelorusijom, Rumunijom, Danskom, Gruzijom, Slovenijom, Kiprom, Albanijom, Azerbejdžanom, Moldavijom, Jermenijom, Letonijom, Litvanijom, Finskom, Luksemburgom, Kazahstanom, Sjevernom Irskom, Makedonijom, Lihtenštajnom, Velsom, Estonijom, Maltom, Farskim Ostrvima, Bosnom i Hercegovinom, Andorom i San Marinom. Dvije prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje u elitnoj rundi, u proljeće 2010. godine.

Žrijeb u Nionu zakazan je za 17.30 časova.


ŠEŠIR 1 ŠEŠIR 2
Španija Bjelorusija
Njemačka Rumunija
Portugal Danska
Rusija Gruzija
Mađarska Slovenija
Izrael Kipar
Engleska Albanija
Češka Azerbejdžan
Turska Moldavija
Srbija Jermenija
Italija Letonija
Grčka Litvanija
Hrvatska Finska
Slovačka Luksemburg
Ukrajina Kazahstan
Švajcarska Sjeverna Irska
Bugarska Makedonija
Republika Irska Lihtenštajn
Poljska Vels
Škotska Estonija
Austrija Crna Gora
Norveška Malta
Island Farska Ostrva
Švedska Bosna i Hercegovina
Belgija Andora
Holandija San Marino