Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore odlično je otvorila nastup u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija ubjedljivo je savladala Azerbejdžan (4:0), uz veoma dominantnu partiju. Trijumf je mogao da bude i ubjedljviji, a rival nije uputio nijedan šut u okvir gola Jovane Žugić.

- Dominirali smo tokom čitave utakmice, imali loptu u posjedu mnogo više nego protivnik. Stvorili smo veliki broj šansi, dok protivniku nijesmo dozvolili ni da uputi udarac na naš gol. Potpuno zasluženo smo pobijedili, ali je pobjeda mogla biti i ubjedljivija. Najbitnije je da smo otvorili turnir pobjedom i da su sve djevojke zdrave jer smo igrali po veoma hladnom vremenu i snijegu. Ostaje nam da se oporavimo u naredna dva dana i što bolje pripremimo za meč sa Letonijom, kazao je trener Ivan Tatar.

Vodeći gol na utakmici postigla je u 19. minutu Katarina Čađenović, koja je pogodila sa vrha šesnaesterca. Četiri minuta kasnije, kapitenka Tanja Malesija zatresla je mrežu rivala glavom poslije kornera.

I u nastavku je viđena bolja igra Crne Gore, što je rezultiralo sa još dva gol. Čađenović je bila precizna iz jedanaesterca u 63. minutu, dok je konačan rezultat postavila Ana Krivokapić dva minuta prije kraja regularnog toka.

U drugom kolu grupe B4, 6. aprila u 12 časova, naša selekcija sastaje se sa domaćinom turnira Letonijom, koja je danas poražena od Bugarske rezultatom 4:1.

 

Crna Gora – Azerbejdžan 4:0

 

BSS stadion, Salapsils.

Sudija: Olivija Čon (Austrija)

Strijelci
1:0 – Katarina Čađenović 19', 2:0 – Tanja Malesija 23', 3:0 – Katarina Čađenović (p) 62', 4:0 – Ana Krivokapić 86'

Žuti kartoni
Radević – Crna Gora
Ahmadova - Azerbejdžan

Crna Gora: Jovana Žugić, Jelena Radević, Tanja Malesija, Anastasija Rakočević, Anđela Golubović (od 72. Nela Kolić), Mia Baturan (od 90.+1 Bojana Tomašević), Vlada Milović, Tatjana Osmajić, Katarina Čađenović (od 73. Marija Kavaja), Nađa Doknić (od 20. Tamara Milović), Ana Krivokapić (od 90.+1 Amra Mehović).
Trener: Ivan Tatar.

Azerbejdžan: Meriban Šamamadova, Ajtaj Mirzajeva (od 59. Ajdan Akbarova), Ajdan Hasanova, Majlan Hađijeva, Lala Abasada, Intizar Hagverdijeva (od 51. Ajsej Zijadova), Mujgan Sejidova, Fatima Ahmadova, Roja Alijeva, Fatimeji Husejnli, Šakar Pirijeva (od 63. Arsu Murtuzajeva).
Selektor: Habib Agajev.