Kris Barns, ekspert UEFA iz oblasti fitnesa, prethodnih dana boravio je u posjeti Centru za edukaciju Fudbalskog saveza Crne Gore.

Barns, koji je i mentor Centra za edukaciju FSCG za oblast fitnesa, boravio je u Tivtu, gdje se realizovao drugi semestar edukacije polaznika za sticanje UEFA A licence.

Tokom boravka, Barns je imao radne sastanke sa timom ljudi iz Centra za edukacju, koji su predvodili dr Niko Raičković, Boris Ljutica, doc. dr Kosta Goranović, kao i Nikola Vukčević, koji je uzeo online učešće u radu.

Težište radnih sastanaka bilo je na postavljanju tematske strukture za buduće edukacije trenera za UEFA A i B fitnes licence. Osim toga, Barns održao predavanje polaznicima UEFA A licence, gdje su kandidati imali priliku da postavljaju pitanja i dobiju kvalitetne odgovore u odnosu na svoja interesovanja. Takođe, UEFA mentor je posjetio i praktičnu aktivnost kandidata na pomoćnom terenu FK Arsenal u Tivtu, gdje su polaznici UEFA A licence radili korektivne treninge sa omladinskom ekipom tog kluba.

Barns je posebno pozitivnim istakao da se još jednom uvjerio da je Centar za edukaciju trenera FSCG potpuno u skladu sa UEFA Trenerskom konvencijom 2020, da se kompletna edukacija zasniva na realnosti na bazi učenja poštujući UEFA principe učenja odraslih, nadajući se da će uskoro u prizmu edukacije CET FSCG biti implementirana i UEFA Fitnes A i B licenca.