Ženska seniorska reprezentacija počinje novi ciklus kvalifikacija za EURO 2025.

Selektor ženske seniorske reprezentacije Mirko Marić saopštio je spisak igračica za mečeve sa Andorom i Farskim Ostrvima na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marić je pozvao 23 igračice - golmani: Anastasija Krstović (Sent Mihalji, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, Trebinje), Nikolina Perunović (Zora Spuž); odbrana: Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Majda Drešević (Breznica), Milica Radunović (TSC Kanjiža, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist), Andrea Janjušević (Emina, BiH); vezni red: Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Ivana Boričić, Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija); napad: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Nađa Stanović (Ferencvaroš), Jelena Vujadinović (Medik Konin, Poljska), Maša Tomašević (Budućnost), Jelena Petrović (Breznica).

Oba meča u aprilskom ,,prozoru” Crna Gora će odigrati na Gradskom stadionu u Podgorici. Andora na naš najveći stadion stiže 5. aprila, dok će pet dana kasnije na istom mjestu gostovati Farska Ostrva.

- Sigurno da ne bježimo od uloge favorita u predstojećim mečevima. Isto tako, biće to posebni ispiti za našu ekipu, koja nije navikla da igra pod ulogom favorita, pa ćemo vidjeti kako će se ponašati u toj situaciji. U svakom slučaju, najvažnije je da ozbiljno pristupimo ovim utakmicama, jer to što smo igrali dobro u posljednje vrijeme, protiv Sjeverne Irske i u Ligi nacija, ne znači da ćemo lako pobjeđivati neke rivale. Ova dva meča su važna i zbog toga što bismo pobjedama napravili odličan uvod u novi ciklus kvalifikacija, kazao je selektor Marić.

Crna Gora se do sada nije sastajala sa Andorom, dok je dva puta savladala Farska Ostrva u prošlogodišnjoj Ligi nacija, u Podgorici veoma ubjedljivo sa 9:0, dok je u Toršavnu bilo 0:1.

- Baš zbog te pobjede ne smijemo da pomislimo da će to biti lak meč. Teško je nekoga pobijediti tri puta zaredom u relativno kratkom periodu, a utakmica na Farskim Ostrvima je pokazala da se radi o nezgodnom rivalu. Andoru smo skautirali, vidjeli kvalitete i mane i mislim da će u tom meču sve zavisiti od nas, istakao je Marić.