Fudbaleri Crne Gore upisali su i drugi trijumf tokom boravka u Antaliji.

Nakon 2:0 protiv Bjelorusije, ,,hrabri sokoli" večeras su savladali Sjevernu Makedoniju rezultatom 1:0. 

Duel sa Sjevernom Makedonijom, kako je i najavio selektor Robert Prosinečki, počelo je deset novih igrača u odnosu na prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom – u startnoj postavi na oba susreta odigrana u Antaliji našao se samo kapiten Stevan Jovetić. Sredinom drugog poluvremena, debi u dresu najdražih boja upisao je Miloš Brnović, koji je u 67. minutu ušao u igru upravo umjesto Jovetića.

„Sokoli“ su i u duelu sa Makedoncima, koji su po svemu prikazanom na večerašnjoj utakmici mnogo kvalitetniji tim od Bjelorusije, pokušali da kroz pas igru dođu do kaznenog prostora protivnika. Uspješnije je bilo drugo poluvrijeme, pa je lopta više bila u nogama naših repezentativaca.

U prvom dijelu susreta protivnik je, uglavnom, pokušavao udarcima sa distance koji nisu bili velika prijetnja za Šarkića. Na drugoj strani, Camaj je u 26. minutu imao dobru priliku, nakon dodavanja Jovetića, ali je njegov pokušaj završio pored lijeve stative protivničkog gola. U 40. minutu, Vujačić je nakon kornera koji je izveo Camaj, udarcem glavom pokušao da pogodi mrežu protivnika, ali je lopta završila iznad prečke.

„Sokoli“ su na odmor ipak otišli sa golom prednosti – u posljednjem minutu prvog dijela, Camaj je izveo korner sa desne strane, Jovetić nadskočio sve u kaznenom prostoru i udarcem glavom zatresao mrežu rivala.

U nastavku naša selekcija došla je do većeg posjeda i kroz pas igru došla do prilika pred golom Stoleta Dimitrievskog. Pokušavali su Jovetić, Vladimir Jovović i Camaj, ali su protivnički defanzivci imali dovoljno koncentracije i spretnosti da u posljednjem trenutku zaustave pokušaje „sokola“.

 

Crna Gora – Sjeverna Makedonija 1:0


Stadion Mardan Titanik, Antalija.

Sudija: Zorbaj Kudžuk (Turska).
Strijelac
1:0 – Stevan Jovetić 45’

Žuti kartoni
Marko Bakić, Stefan Savić, Nikola Krstović – Crna Gora
Eljif Elmas – Sjeverna Makedonija

Crna Gora: Matija Šarkić, Risto Radunović, Marko Vukčević (od 61. Marko Vešović), Igor Vujačić, Stefan Mugoša (od 61. Nikola Krstović), Stevan Jovetić (od 67. Miloš Brnović), Stefan Savić, Vladimir Jovović (od 61. Adam Marušić), Driton Camaj, Marko Bakić (od 82. Dušan Bakić), Stefan Lončar (od 61. Marko Janković).
Selektor: Robert Prosinečki.
Sjeverna Makedonija: Stole Dimitrievski, Gojko Zajkov (od 77. Nikola Serafimov), Visar Musliu, Eljif Elmas (od 46. Aleksandar Trajkovski), Egzjan Alioski, Enis Bardhi, Darko Čurilnov (od 51. Bojan Dimoski), Darko Velkovski, Tihomir Kostadinov (od 77. Dimitar Mitrovski), Bojan Miovski (od 59. Milan Ristovski), Jani Atanasov (od 59. Lirim Kjamili).
Selektor: Blagoja Milevski.