Fudbaleri Crne Gore sjutra će odigrati drugi prijateljski meč tokom boravka u Antaliji.

Rival ,,hrabrih sokola“ biće Sjeverna Makedonija u duelu koji će početi u 18 časova po našem vremenu (20h po lokalnom). Taj meč dolazi četiri dana nakon što su izabranici Roberta Prosinečkog savladali Bjelorusiju (2:0).

- Prije dolaska u Antaliju najavio sam da će svi igrači dobiti priliku. Počeće potpuno druga ekipa u odnosu na meč sa Bjelorusijom, biće čak 10 promjena i u startnih 11 ostaće samo Jovetić, kojem želimo da damo minutažu koju nema u Olimpijakosu, kazao je Prosinečki na današnjoj konferenciji za novinare.

Prosinečki očekuje težu utakmicu od prethodne.

- Čeka nas malo jači protivnik, ali ključno je da su momci proteklih šest dana radili odlično, atmosfera je dobra, a uvijek je još bolja kad se pobijedi. Tako je u fudbalu. Vidio sam odmah da je odnos među igračima odličan, mnogo je lakše tako raditi. U tome je suština svega. Upoznali smo se, pokušali da nametnemo drugačiji stil, da igramo, a sve to je bilo vrlo dobro u prvom meču, objasnio je Prosinečki.

Makedonci su takođe igrati u Antaliji, remizirali su sa Moldavijom - 1:1.

- Gledali smo utakmicu, nijesu izgledali dobro. Protiv nas će sigurno biti motivisaniji, željeće da pobijede i poprave utisak. Imaju veliki individualni kvalitet, njihovi igrači prave razliku u dobrim klubovima. Neće biti nimalo laka utakmica. Ali, optimisti smo, momci rade dobro, a nijesu ni umorni jer ćemo osvježiti ekipu. Sigurno će biti zanimljivo, istakao je Prosinečki.

Protiv Bjelorusije debi u A selekciji upisao je Demir Škrijelj, protiv Sjeverne Makedonije šansu za to imaće Miloš Brnović.

- Škrijelj je pokazao da nema strah, odigrao je pola sata vrlo iznenađujuće. Ni u jednom trenutku nije se osjetilo da je prvi put u reprezentaciji. Sada će prve minute dobiti i Miloš Brnović – kazao je Prosinečki.

Mjesto u odbrani zauzeće Stefan Savić.

- Očekujem pravu utakmicu i još jedan pozitivan rezultat. Prije svega da sprovedemo zamisli selektora i ono čemu težimo, kako bismo bili što spremniji za start Lige nacija u septembru. Zadovoljni smo uslovima i radom. Pravi je potez što smo sve vrijeme ovdje kako bismo se što bolje upoznali sa selektorom, koji je naišao na grupu pravih momaka koji imaju pošten odnos prema reprezentaciji. Daćemo maksimum da olakšamo posao selektoru i pokušamo da napravimo ekipu koja će biti konkurentna svima, kazao je fudbaler Atletika.

Savić je zadovoljan radom i uslovima koje su prethodnih dana ,,sokoli“ imali u poznatom turskom ljetovalištu.

- Uvijek volimo da dođemo u Crnu Goru, da igramo pred familijom, prijateljima, našim navijačima. Ipak, boravak u Antaliji je odlična odluka jer provodimo 12-13 sati dnevno zajedno. Imamo sjajne uslove, koje nemamo u Crnoj Gori. Znamo svi da smo u deficitu što se tiče terena, u tome zaostajemo za drugim reprezentacijama. Ne smatram, ipak, da je to razlog što smo nekad imali rezultate lošije od očekivanih, rekao je Savić.

Još jednom je istakao kolika je njegova i želja saigrača da zaigraju na velikom takmičenju.

- Svakako, ni mi nijesmo svjesni naših dometa, a uvijek ćemo težiti da se domognemo velikog takmičenja. Treba biti svjestan da ima selekcija sa većim brojem igrača, nosiocima u velikim klubovima, ali uz malo sreće i kvaliteta siguran sam da će doći dan da se Crna Gora kvalifikuje na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ako ne moja, onda sigurno neka naredna generacija, kazao je Savić.