Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Jermenijom u petom kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na Gradskom stadionu u Podgorici viđena je tvrda utakmica, praktično bez izglednijih šansi pred oba gola, tako da je rezultat 0:0 i realan ishod meča.

- Sigurno da smo očekivali više iz ove utakmice, iako smo vidjeli da je Jermenija kvalitetna ekipa. Viđena je gotovo preslikana utakmica iz Jermenije, gdje su oni bili agresivniji kao danas, ali isto tako nijesu ni stvarali šanse. Ne bih rekao da smo bili loši danas, ali smo bili dosta konfuzni, griješili u prijemu lopte, tačnom pasu… Vidjećemo koliko toga možemo da popravio za duel sa Finskom u utorak, a moraćemo da mijenjamo u sastavu jer imamo igrača koji fizički ne mogu da izdrže dvije jake utakmice u kratkom periodu, kazao je selektor Nikola Rakojević.

Najbolji period u igri ,,sokola“ viđen je sredinom drugog poluvremena. U 67. minutu Dušan Vuković je iz povoljne pozicije loše zahvatio loptu i poslao je pored gola, minut kasnije je Igor Pajović glavom bio neprecizan, dok je u 73. minutu Nikola Janjić dobro prošao po desnoj strani, ali je njegov udarac izblokiran.

Naredni rival Crne Gore je Finska, koja na Gradskom stadionu gostuje u utorak 26. marta od 15 časova.

 

Crna Gora – Jermenija 0:0

 

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Giga Kikačeišvili (Gruzija)

Žuti kartoni
Adžić, Gašević, Pejović, Mugoša – Crna Gora
Avanesjan, Simonjan, Ajvazjan, Mnacakanjan – Crna Gora

Crna Gora: Nikola Ivezić, Arnel Kujović, Milan Vukotić (od 79. Aleksa Ćetković), Dušan Vuković, Ljubomir Pejović, Bojan Adžić (od 79. Balša Tošković), Nikola Janjić (od 88. Vuk Striković), Ognjen Gašević, Andrej Bajović (od 61. Igor Pajović), Damjan Mugoša (od 61. Dejan Perović), Robert Đeljaj.
Selektor: Nikola Rakojević.

Jermenija: Gor Matinjan, Hamlet Mnacakanjan, Erik Simonjan, Karen Nalbandijan (od 90. Karen Hohavisjan), Gevorg Tarakčjan, Aventis Aventisjan, Narek Janojan, Tigran Avanesjan, Serob Galtsjan (od 84. Narek Alaverdjan), Hariton Ajavazjan, Nikolas Kalukijan.
Selektor: Armen Gjulbudagjanc.