Fudbaleri Crne Gore sjutra će odigrati prvi meč u 2024. godini, koji će ujedno biti i debitantski za selektora Roberta Prosinečkog.

,,Sokoli“ se već tri dana nalaze na pripremama u Antaliji, gdje će sjutra u 18 časova po srednjeevropskom vremenu početi duel sa Bjelotusijom. Iako prijateljski, svakako važan, poručuje Prosinečki.

- Upoznali smo se, pričali, odradili dobar trening. Svi momci su spremni i motivisani za naredne dvije utakmice i cijelo druženje u Antaliji. Za sada smo sve odradili kako treba, pokušaćemo da protiv Bjelorusije svi dobiju minutažu. Nadam se da će se svi dokazati i odigrati dobru utakmicu. Rezultat nije najbitniji, ali uvijek je lijepo pobijediti i bilo bi dobro za atmosferu i sve što slijedi. Rezultati će biti najvažniji od septembra kada krene Liga nacija, preko koje može da se ode na veliko takmičenje i bitno je da tu budemo pravi takmičari i sposobni da igramo sa svima. Sada je prioritet da vidimo koliko možemo da sprovedemo naše zamisli i da se dobro spremimo za takmičarske duele, rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare.

Crna Gora i Bjelorusija do sada su se sastajale četiri puta i to sve u prijateljskim mečevima. ,,Sokoli“ imaju dvije pobjede, a dva puta je bilo neriješeno.

- Bjelorusija ima kvalitet i igra čvrsto. Defanzivno su jaki, a opasni u kontranapadima. Znaju što hoće i nijesu nimalo lak rival. Ali, fokusirani smo na našu reprezentaciju, najviše me zanima što mi možemo da pokažemo. Želimo da imamo veći posjed lopte i sprovedemo što smo zamislili, istakao je Prosinečki.

Selektor je poručio da želi da vidi ofanzivnu Crnu Goru.

- Želio bih da vidim drugačiju Crnu Goru nego do sada, što ne znači da nije bila dobra, jer joj je malo nedostajalo za veliko takmičenje. Probaćemo da popravimo to što je falilo, da budemo ekipa koja voli i želi da igra, jer fudbal je velika zabava i tako ga treba gledati, uz profesionalizam koji mora da postoji, a naši momci su tu izvanredni i daće sve da napravimo dobar rezultat. Naše je da ih motivišemo, a ako se svi budemo držali zajedno, kompletna javnost, onda će i nama biti mnogo lakše, kazao je Prosinečki.

Na konferenciji je govorio i kapiten Stevan Jovetić.

- Prošla su četiri mjeseca od posljednjeg okupljanja, a uvijek je lijepo doći u reprezentaciju. Novi selektor je tu, nema potrebe da ga posebno predstavljamo, čast nam je da radimo s njim. Sviđa mi se što Prosinečki želi da igramo, to je veliki plus. Nadam se da ćemo zajedno imati dobre rezultate i uživati, rekao je Jovetić.

Iskusni ofanzivac smatra da rezultat nije u prvom planu u duelu sa Bjelorusijom.

- Poštujem svakog rivala, ali volim da zavisimo od sebe. Ako smo mi pravi, onda nema problema – dodao je Jovetić.

,,Sokoli“ će u ponedjeljak, takođe u Antaliji, igrati sa Sjevernom Makedonijom, dok ih u junu čekaju prijateljski dueli sa Belgijom i Gruzijom. Sve kao priprema za septembar i start Lige nacija u kojoj će rivali biti Island, Vels i Turska.

- Od navijača tražimo podršku od početka do kraja ciklusa. Kod nas je uglavnom tako da kad su dobri rezultati onda je podrška veća, čim se u dva meča kiksa stadion bude poluprazan. Valjalo bi da bude pun tokom cijele godine. Igramo pet puta godišnje, zaslužujemo da tribine bude ispunjene. Nije stadion prevelik, poručio je Jovetić.