Omladinska reprezentacija Crne Gore porazom od Norveške (2:1) otvorila je nastup na elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Domaćin turnira je rano došao do prednosti od dva gola, desetak minuta prije kraja Vasilije Adžić je smanjio zaostatak, ali se rezultat nakon toga nije mijenjao.

- Važnost meča kao da nam je okovala noge, pa smo bojažljivo ušli u utakmicu. I pored toga što smo prvi zaprijetili iz prekida, već u prvih 15 minuta smo bukvalno sami sebi dali dva gola i zakomplikovali situaciju. Raduje me dobra reakcija momaka, naročito u drugom dijelu prvog poluvremena, kao i tokom čitavog drugog poluvremena, kada se igralo isključivo na polovini domaćina. Stvorili smo nekoliko odličnih šansi, koje nismo uspjeli da realizujemo. Osim tog slabog starta, momcima nemam što da zamjerim, dali su sve sto su mogli u ovom trenutku, ali nažalost to danas nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat, iako sam mišljenja da smo po prikazanom zaslužili mnogo više, kazao je selektor Goran Perišić.

Prvu šansu na utakmici imala je naša selekcija, u petom minutu neprecizan glavom je bio Bodin Tomašević. Ipak, nekoliko minuta kasnije, Tomašević je nespretno pogodio svoju mrežu. U 14. minutu bilo je 2:0, Zindre Egeli je šutirao, Benjamin Krijestarac odbranio, ali je na odbijenu loptu prvi došao Bork Bang Kitilsen i poslao je u mrežu.

Crna Gora je nakon toga zaigrala bolje i ofanzivnije, a do poluvremena najbolju šansu imao je Adžić u 34. minutu, koji je šutirao preko gola.

U nastavku su ,,sokoli“ odličnu šansu imali nakon solo prodora Marka Perovića. Ipak, umjesto šuta iz povoljne pozicije, Perović je probao da asistira Nikoli Medojeviću, što je osujetio defanzivac domaćina. Golu Norveške zaprijetio je i Balša Mrvaljević udarcem sa ivice šesnaestera, koji je odbranio golman Martin Beršhajm, ubrzo je Adžić pogodio stativu, a Andrija Bulatović bio zamalo neprecizan udarcem sa petnaestak metara.

Nakon pogotka Adžića iz slobodnog udarca, Crna Gora je pojačala inicijativu, tokom koje je najbliže golu bio Tomašević u posljednjih trenucima regularnog toka. Međutim, njegov pokušaj glavom osujetio je Beršhajm.

Crnu Goru u narednom kolu grupe 3 očekuje duel sa Izraelom, koji se igra 23. marta od 19 časova.

 

Norveška – Crna Gora 2:1

 

Od stadion, Skien.

Sudija: Mikel Reder (Danska)

Strijelci
1:0 – Bodin Tomašević (ag) 9', 2:0 – Bork Bang Kitilsen 14', 2:1 – Vasilije Adžić 81'

Žuti kartoni
Haram – Norveška
Medojević, Mrvaljević - Crna Gora

Norveška: Martin Beršhajm, Kasper Glena, Rasmus Holten, Zimen Haram, Aleksander Andresen, Jens Hjerte Dal, Zindre Egeli (od 70. Gustav Nihajm), Zondre Granos (od 80. Eivind Heland), Svere Nipan, Bork Bang-Kitilsen (od 70. Zander Kilen), Runar Norhajm.
Selektor: Luis Pimenta.

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Milan Roganović, Kuka Lečić, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Dragan Miranović (od 81. Danilo Vukanić), Andrija Bulatović, Vasilije Adžić, Marko Perović, Nenad Krivokapić (od Nikola 57. Medojević), Stefan Golubović (od 46. Balša Mrvaljević).
Selektor: Goran Perišić.