Omladinska reprezentacija Crne Gore u srijedu počinje nastup na elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ će na startu igrati sa domaćinom turnira Norveškom, a u grupi 3 su još i Izrael i Bosna i Hercegovina. Plasman na završni turnir u Sjevernoj Irskoj izboriće samo prvoplasirane ekipe iz grupa.

- Iako na elitnu rundu dolazimo iz četvrtog šesira, mislim da nam je grupa po mjeri i da, iako nismo favoriti, možemo ravnopravno da igramo sa svakim. Ostaje žal što ćemo, iako smo se okupili devet dana prije prve utakmice, kompletni biti tek u Norveškoj i to na posljednjem treningu pred prvu utakmicu, koju igramo sa domaćinom. Ipak, mislim da ova selekcija ima kvalitet da i pored tog manjka zajedničkih treninga, ponovi izdanja iz kvalifikacija i pokuša da se plasira na Evropsko prvenstvo, što bi bio ogroman uspjeh, kazao je selektor Goran Perišić.

Selektor i njegov stručni štab koncentrisani su na duel sa Norveškom.

- Izuzetno su čvrsti i disciplinovani, što i odlikuje te skandinavske selekcije. Za nas je veliko iznenađenje to da su izuzetno brzi, naročito prema u ofanzivi, tako da ćemo morati da budemo koncentrisani i pametni svih 90 minuta kako bismo ih savladali i na pravi način otvorili elitnu rundu, istakao je Perišić.

Na turnir elitne runde otputovalo je 20 igrača - golmani: Benjamin Krijestarac (AIK, Švedska), Petar Bobičić (Podgorica); odbrana: Luka Lečić, Luka Bubanja (Crvena zvezda, Srbija), Velimir Ljutica (Mornar), Bodin Tomašević (Budućnost), Aleksa Vujović (Petrovac), Lazar Maraš (Dečić), Milan Roganović (Partizan, Srbija), Miloš Vračar (Podgorica); vezni red: Dragan Miranović (Crvena zvezda, Srbija), Stefan Radojević (Berane), Andrija Bulatović (Rudar), Vasilije Adžić, Danilo Vukanić (Budućnost), Nenad Krivokapić (Crvena zvezda, Srbija), Nikola Medojević (Rijeka, Hrvatska), Marko Perović (Jezero); napad: Stefan Golubović (Rudar), Balša Mrvaljević (Podgorica).

Grupa 3

20.mart
15:00 – Norveška – Crna Gora
19:00 – BiH – Izrael

23.mart
15:00 – Norveška – BiH
19:00 – Izrael – Crna Gora

26.mart
15:00 – Izrael – Norveška
19:00 – Crna Gora - BiH