Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore slavila je protiv Andore rezultatom 1:0 u drugom kolu grupe B1 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija ima maksimalnih šest bodova nakon dva meča u grupi, a za prvo mjesto i direktan plasman u elitnu rundu igraće sa Bjelorusijom, koja takođe ima šest bodova. Taj duel na programu je u nedjelju od 14 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Nijesmo odigrali baš dobro, tako da je najbitnije da smo pobijedili. Sada je sav fokus na utakmici sa Bjelorusijom, da vidimo što možemo uraditi u tom meču. Bitno je i da odmorni i svježi dočekamo taj duel, kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora je dominirala tokom cijelog duela sa Andorom, ali je lopta samo jednom završila iza leđa Albe Martin. Trenutak odluke desio se u 39. minutu, kada je gol vrijedan trijumfa postigla Vladana Boričić.

 

Crna Gora – Andora 1:0

 

Stadion ,,Mitar Mićo Goliš“, Petrovac.

Sudija: Farida Luftalijeva (Azerbejdžan)

Strijelac
1:0 – Vladana Boričić 39'

Žuti kartoni
Krstevska, Drešaj – Crna Gora
Ber - Andora

Crna Gora: Teodora Jovetić, Dunja Bojanić (od 59. Elda Bralić), Amra Luković, Vladana Boričić, Slavica Krstevska, Jelena Nikčević, Aleka Balević, Ana Vlahović, Maša Tomašević, Angelina Drešaj (od 89. Jovana Radović), Darija Čižek (od 77. Azra Orahovac).
Selektor: Mirko Marić.

Andora: Alba Martin, Leonor Bareiros, Zoe Planaguma, Karen Rodrigez, Olga Sabio, Laja Moreno, Kloe Iskjerdo, Hulija Rodrigez (od 66. Erika Galvao), Marta Gonsalveš, Arijadna Pernija (od 84. Elia Loran), Karla Ber (od 81. Hudit Ruiz).
Selektor: Katja Da Silva.