Mlada reprezentacija Crne Gore upisala je remi rezultatom 1:1 u prijateljskom odmjeravanju snaga sa odgovarajućom selekcijom Portugala. Izabranici Dušana Vlaisavljevića okončali su godinu još jednom odličnom predstavom i povoljnim rezultatom u duelu sa veoma jakom selekcijom Portugala. Domaćin je bio bolji u prvom dijelu, rano došao do prednosti pogotkom Serđa Oliveire, ali je u nastavku susreta vezista Ermin Seratlić obezbijedio izjednačenje.

Naša mlada reprezentacija bojažljivo je ušla u meč, što su Portugalci znali da iskoriste, pa us u prvih pola sata igre uspjeli da nametnu svoj tempo i stvore nekoliko prilika. Domaćin je u uvodnom periodu meča uspio da dođe do prednosti – u 12. minuta Serđo Oliveira uputio je snažan udarac sa više od 25. metara, uhvatio Velimirovića na pogrešnoj nozi i zatresao mrežu.

U finišu prvog dijela naši rerezentativci uspjeli su da konsoliduju redove, preuzmu terensku inicijativu i prvi put priprijete golmanu domaćih. Naokon odlične akcije kompletnog veznog reda lopta je došla u peterac protivnika, ali niko od naših igrača nije uspio da je pošalje u mrežu.

U nastavku susreta Vlaisavljevićevi izabranici bili su mnogo bolji od protvinika, imali veći broj prilika i postigli dva pogotka od kojih je jedan poništen. Mreža Portugala prvi put se zatresla nakon udarca Balića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Naša reprezentacija došla je do izjednačenja u 72. minutu susreta preko Seratlića, koji je u namjeri da centrira iz skraćenog kornera pogodio mrežu Portugala.

Nakon meča selektor Vlaisavljević istakao je da su njegovi izabranici još jednom pružili veoma dobu igru koja obećava pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Nakon meča sa Francuskom imali smo još jednu veoma jaku i korisnu provjeru. Nakon ova dva meča shvatli smo da možemo ravnopravno da igramo sa velikim evropskim silama kakve su Francuska i Portugal. Pokazali smo da ova generacija ima kvalitet, da je sposobna da ostvari dobre rezultate i da spremna dočekuje naredni kvalifikacioni ciklus, rekao je Vlaisavljević.


Portugal – Crna Gora 1:1

Parčal – Stadion „Munisipal Bela Vista“
Sudija: Bruno Esteves (Portugal)

Strijelci
1:0 - Serđo Oliveira 12’
1:1 - Seratlić 72’

Žuti kartoni
Danilo – Portugal
Vešović, Nikolić, Radišić – Crna Gora

Portugal: Ramos, Žoao Amorim (od 62. Žulio Alveš), Nunjo Reis, Mario Rui (62. Paulo Grilo), Danilo (od 85. Rikardo Dias), Serđo Oliveira (od 90. Rikardo Alveš), Salvador Agra (od 45. Ruben Brigado), Nelson Oliveira (od 45. Diogo Ribeiro).

Crna Gora: Velimirović (od 45. Šćekić), Golubović (od 45. Radulović), Savić (od 63. Šofranac), Tomašević, Balić (od 74. Radišić), Lončar (od 45. Bogdanović), Vešović (od 63.  Đoković), Kaluđerović, Seratlić, Nikolić, Kajević (od 66. Mugoša).