Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom odmjeravanju snaga od vršnjaka iz Srbije rezultatom 5:1.

Naši kadeti odlično su započeli duel odigran u Podgorici već nakon šest minuta igre došli do prednosti – grešku posljednje linije rivala na najbolji način je iskoristio Darvin Đukić i rutinskom realizacijom zatresao mrežu Bogdanovića. „Sokolići“ su mogli i do drugog pogotka u 20. minutu susreta ali Vuk Pavićević nije uspio da iskoristi novu grešku defanzivaca Srbije.

Do odlaska na odmor gosti su uspjeli da preokrenu rezultat i to zahvaljujući Damjanoviću koji je u 31. minutu pogodio glavom nakon kornera, da bi 13. minuta kasnije iskoristio dodavanje Kostova da se po drugi put upiše u strijelce.

U drugom dijelu susreta, tokom kojeg su priliku dobili svi igrači našeg tima koji su meč počeli na klupi, reprezentacija Srbije je uspjela da iskoristi ukazane prilike i tri puta zatrese mrežu našeg tima. U 64. minutu Đokanović je iskoristio odličan dubinski pas i pogodio za 3:1, da bi Matijašević u 77. minutu iz poluvoleja još jednom savladao našeg golmana. Konačan rezultat susreta postavio je Ibrović Flečer u 81. minutu nakon solo akcije. 

- Prva utakmica poslije dva mjeseca rada, tokom kojih je akcenat bio na fizičkoj pripremi igrača. Upravo smo u duelu protiv jakog rivala, kakav selekcija Srbije jeste, testirali urađeno do sada. Vijdelo se tokom privih pola sata igre da možemo da pariramo, da ravnopravno igramo i uspjeli smo da uradimo veći dio onoga što je bilo planirano i što smo pripremali tokom prethodnog perioda. Došli smo do prednosti, imali i neke šanse da uvećamo vođstvo, ali u tome nismo uspjeli pa je rival znao da u nastavku susreta iskoristi svoje šanse. Primjetno je bilo da smo napredovali na fizičkom planu, ali su isto tako bili očigledni nedostaci na tehničkom planu koji su bili učestaliji protokom vremena. Na kraju, vidjeli smo da u ovom momentu, a na samom početku zajedničkog rada, imamo snage i kapaciteta da se pola sata ravnopravno borimo sa jakim rivalima, što nam jasno ukazuje na čemu moramo raditi u nastavku godine, rekao je selektor Kavaja.

 

Crna Gora – Srbija 1:5

Trening kamp FK Budućnost, Podgorica.

Sudija: Mladen Gospić.

Strijelci
1:0 – Đukić 6’, 1:1 – Damjanović 31’, 1:2 – Damjanović 44’, 1:3 – Đokanović 64’, 1:4 - Matijašević 77’, 1:5 – Edvard Ibrović Flečer 81’

Žuti kartoni
Ražnatović – Crna Gora
S. Petrović, Damjanović – Srbija

Crna Gora: Edin Lekić (od 46. Đorđe Čejović), Marko Glendža (0d 63. Aleksa Perišić), Strahinja Janković (od 63. David Maraš), Stefan Delić (46. Novak Fatić)), Luka Ivezić (od 46. Vuk Kostić), Matija Rakčević (od 46. Andrija Vukoje), Đorđe Fabris (od 46. Lazar Kojičić), Vuk Pavićević (od 63. Nenad Miranović), Darvin Đukić (od 63. Pavle Roćenović), Petar Ražnatović (od 46. Andrej Kartal), Mark Đokaj (od 63. Ognjen Sekulić).
Selektor: Radovan Kavaja.

Srbija: Bogdan Bogdanović (od 77. Nemanja Zorić), Milan Ćopić (od 77. Balša Popović), Stefan Petrović (od 46. Filip Matijašević), Jovan Ostojić (od 66. Jagoš Đurković), Lazar Nikolić,  Danilo Pejić, Luka Zarić (od 46. Stefan Đurović), Pavle Štulić (od 46. Edvard Ibrović Flečer), Aleksa Damjanović (od 46. Damjan Đokanović), Vasilije Kostov (od 66. Vladimir Krajčar), Luis Zečević Džon (od 66. Aleksa Petrović).
Selektor: Bojan Neziri.