Ženska reprezentacija Crne Gore odigrala još jedan dobar meč protiv Sjeverne Irske.

Ženska reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 1:1 na gostovanju Sjevernoj Irskoj u revanš utakmici baraža za Ligu B UEFA Lige nacija. To nije bilo dovoljno za prolazak dalje nakon poraza u Podgorici (2:0), ali je ekipa Mirka Marića odigrala još jedan dobar meč i ostavila odličan utisak na ,,Vindzor parku“ u Belfastu.

- Ukupan utisak je pozitivan. Prvo poluvrijeme smo odigrali vrlo dobro, a u drugom se vidio nedostatak snage, iako smo poveli 1:0, što nam je dalo dozu sigurnosti. Nedostaje nam fizičke snage, Irkinje su od 70. minuta bile nadmoćnije. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan i svaka čast djevojkama na izvanrednoj utakmici, kazao je selektor Mirko Marić.

Prvo poluvrijeme jedno je od najboljih u istoriji ove reprezentacije. Na terenu veoma kvalitetnog rivala, Crna Gora je od starta imala inicijativu. Nekoliko opasnih napada naše ekipe završeni su kornerom ili faulom u zoni šuta, a Jasna Đoković je u sedmom minutu bila zamalo neprecizna iz kornera.

Minut kasnije, najbolju šansu propustila je Armisa Kuč. Dobru loptu poslala je Đoković, Kuč je šutirala sa desetak metara, ali je Medison Kliford odlično reagovala.

Najbliže golu Sjeverna Irska bila je u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Kera Hamilton šutirala, Anastasija Krstović odbranila, a Jelena Karličić otklonila opasnost.

Crna Gora u istom ritmu ušla je i u nastavku, parirala je domaćinu i u 66. minutu došla do prednosti. Jelena Karličić je izvela korner, a Medina Dešić zatresla mrežu.

Nekoliko minuta kasnije Simon Megil je pogodila prečku, da bi ista igračica donijela izjednačenje u 73. minutu. Krstović je loše procijenila let lopte, nakon čega je Magil imala lak posao.

Crna Gora je opasno zaprijetila u 79. minutu - talentovana Maša Tomašević probala šut sa distance, ali je Kliford odbranila taj pokušaj.

 

Sjeverna Irska – Crna Gora 1:1

 

Stadion ,,Vindzor park“, Belfast. Gledalaca: 4.085.

Sudija: Hristijana Guteva (Bugarska)

Strijelci
0:1 – Medina Dešić 66', 1:1 – Simon Megil 73'

Žuti kartoni
Raferti, Vens – Sj. Irska
Kuč – Crna Gora

Sjeverna Irska: Medison Kliford, Rebeka Mekkena, Demi Vens, Sara Mekfejden (od 46. Eli Mejson), Lora Raferty, Kloi Mekkeron, Simon Megil, Lorin Vejd (od 60. Denijel Maksvel), Kera Hamilton, Megan Bel (od 72. Keri Helidej), Džoeli Endrjuz (od 46. Marisa Kalahan).
Selektor: Tanja Okstobi.

Crna Gora: Anastasija Krstović , Jovana Sarić (od 46. Aleksandra Popović), Maja Šaranović, Helena Božić, Tatjana Đurković (od 76. Maša Tomašević), Jelena Karličić, Darija Đukić, Jasna Đoković (od 90.+1 Jelena Vujadinović), Slađana Bulatović, Medina Dešić, Armisa Kuč.
Selektor: Mirko Marić.