Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Litvanijom (1:1) u danas odigranom prijateljskom duelu u Antaliji.

Ekipa selektora Gorana Perišića stvorila je desetak dobrih šansi, ali je precizan bio samo Stefan Golubović, koji je pogodio u 59. minutu, čime je anulirao vođstvo rivala iz 27. minuta.

Meč u poznatom turskom ljetovalištu otvoren je šansom Marka Jukića u 5. minutu, ali je odbrana Litvanije dobro reagovala u posljednjem momentu. Do kraja poluvremena, izgledne šanse za gol nijesu iskoristili Golubović, Lazar Savović i Balša Mrvaljević. U sličnom ritmu počelo je i drugo poluvrijeme, nakon nekoliko minuta igre Nemanja Pavićević je imao zicer, koji je golman Litvanije odbranio. Nakon toga, Mrvaljević je tri puta bio u šansi, dok su Golubović, Nikola Medojević, Pavićević i Vasilije Osmajlić takođe mogli do pogotka.

- Iako smo na ovaj dvomeč došli bez 10 igrača koji su nastupili u kvalifikacijama, moram biti zadovoljan kako su momci odigrali danas, naročito u drugom poluvremenu, kada smo postigli gol i imali veliki broj šansi koje nismo realizovali. Neki od novajlija su se već danas nametnuli i skrenuli pažnju na sebe, što znači da ćemo za mjesec dana na elitnoj rundi u Norveškoj biti još jači. Ostaje nam još jedna utakmica protiv istog protivnika, u kojoj će šansu dobiti igrači koji su danas manje igrali i oni koji nisu ulazili u igru. Nadam se da će se još neko od njih nametnuti dobrom igrom i sebi kupiti kartu bar za širi spisak pred elitnu rundu, kazao je selektor Perišić.

Drugi meč između Crne Gore i Litvanije igra se u četvrtak, sa početkom u 13:30 časova po našem vremenu.

 

Crna Gora – Litvanija 1:1

 

Teren ,,Asterija centra“, Antalija.

Sudija: Imantas Kaprašovas (Litvanija)

Strijelci
0:1 – Romualdas Jansonas 27', 1:1 – Stefan Golubović 59'

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Lazar Maraš, Milan Roganović, Aleksa Vujović, Zarija Kumburović, Marko Jukić (od 46. Nemanja Pavićević), Stefan Radojević, Stefan Golubović (od 78. Vasilije Osmajlić), Lazar Savović (od 67. Miloš Vračar), Balša Mrvaljević (od 78. Matije Badnjar), Nikola Medojević (od 72. Vukas Dragović).
Selektor: Goran Perišić.

Litvanija: Vilius Šivickas, Augustas Tomaševičius, Nojus Audinis, Milanas Rutkovskis (od 7. Motiejus Šapola), Neil Ceidalte (od 64. Bruklin Leipus), Romualdas Jansonas, Simas Civilka, Martinas Šetkus, Ignas Paulikas (od 83. Nedas Garbaliuskas), Mantas Monkelis (od 64. Mario Paceli), Orlandas Jakas.
Selektor: Reinhold Breu.