Održana četrnaesta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025...

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore imenovao je Roberta Prosinečkog za selektora „A" reprezentacije Crne Gore. Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova IO i sa njim će biti potpisan ugovor na godinu dana.

Prosinečki će u nedjelju, 4. februara potpisati ugovor, nakon čega će biti predstavljen na konferenciji za novinare zakazanoj za 13:00 časova u Kući fudbala. Hrvatski stručnjak je sedmi selektor u istoriji našeg nacionalnog tima i na tom mjestu naslijediće Miodraga Radulovića. Prethodno su „sokole“ sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić.

Nakon blistave igračke karijere hrvatski stručnjak 2006. godine, kao pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske, započinje trenersku tokom koje je vodio Crvenu zvezdu, Kajzeri, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizli, Olimpiju i Rudeš.

Hrvatski trener debitovaće na klupi „sokola“ u prijateljskom meču sa selekcijom Bjelorusije, koji će se odigrati 21. marta 2024. godine u Antaliji. Prethodno, već sljedeće sedmice, Prosinečki će prisustvovati žrijebu grupa UEFA Lige nacija i saznati ko su protivnici „sokola“ u ligi B ovogodišnjeg izdanja najmlađeg takmičenja za nacionalne timove.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici donio odluku o finansijskoj pomoći OFK „Petrovac“ za potrebe zamjene stolica na stadionu „Mitar Mićo Goliš“. Prihvaćena je i molba FK „Strari aerodrom“ za finansijsku pomoć u nabavci i postavljanju osvjetljenja na terenu ovog kluba na kojem su završeni svi pripremni radovi.