Treneri i kapiteni klubova Meridianbet 1. CFL, Komisija za ženski, omladinski i mali fudbal odabrali najbolje pojedince u 2023. godini...

Defanzivac madridskog Atletika Stefan Savić proglašen je za najboljeg igrača Crne Gore u godini na izmaku – Savić je od kapitena i trenera klubova Meridianbet 1. CFL dobio ukupno 76 glasova i po sedni put u karijeri se okitio priznanjem najboljeg igrača u svojoj zemlji. Savić se po broju trofeja namijenjenih najboljem igraču Crne Gore izjednačio sa Mirkom Vučinićem.

- Želio bih da vam se zahvalim na ovogodišnjem priznanju i izrazim izuzetno zadovoljstvo i veliku čast što ste i ove godine prepoznali trud, rad i želju da našu Crnu Goru predstavim u najboljem mogućem svjetlu. Od svih nagada, svakako da je najdraža ona koja dolazi iz domovine, poručio je Savić.

Golgeterka turskog Fomgeta i našeg nacionalnog tima Armisa Kuč izabrana je za najbolju igračicu Crne Gore u 2023. godini. Na predlog selektora ženskih selekcija u konkurenciji za igračicu godine našle su se Armisa Kuč, Slađana Bulatović i Jasna Đoković pa je u glasnju članova Komisije za ženski fudbal Kuč dobila 23 boda, osam više od drugoplasirane Đoković.

- Želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Crne Gore na ovom priznanju, kao i mojim saigračicama, stručnom štabu reprezentacije i mojoj porodici. Bez njih svih ovo ne bi bilo moguće. Igranje za reprezentaciju za mene predstavlja najveći ponos, a nagrada za najbolju igračicu Crne Gore predstavlja krunu karijere. Nastaviću da se trudim, da radim na sebi i znam da će rezultati doći, kazala je Kuč.

Godinu u Meridianbet 1. CFL obilježili su Vasilije Adžič i Radisav Dragićević. Supertalentovani ofanzivni vezista Budućnosti osvojio je šampionsku titulu sa „plavo-bijelima“, sa kadetskom reprezentacijom bio na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, da bi zatim upisao nastupe i za omladinsku i mladu reprezentaciju naše zemlje. Dragićević je u proljećnom dijelu sezone 2022/23 sa ekipom Arsenala ostvario istorijske rezultate – u prvoj godini takmičenja u Meridianbet 1. CFL ekipa iz Tivta zauzela je treće mjesto, igrala finale Kupa Crne Gore i izborila plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu konferencija. U sezoni 2023/24 Dragićević je preuzeo novajliju u eliti, ekipu Mladost Lob.bet, sa kojom je trenutno na osmoj poziciji na tabeli.

Kapiteni i treneri klubova Meridianbet 1. CFL dodijelili su Adžiću 52 boda, drugoplasirani Žarko Korać imao je 45, dok je Draško Božović zauzeo treće mjesto sa 29 bodova.

- Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene i pružili mi podršku, mada ne bi bilo nezasluženo ni da su preostala dva kandidata osvojila ovu nagradu. Puno mi znači ova nagrada, pogotovo sa mojih 17 godina, ovo je san svakog sportiste. Svakako da će mi ova nagrada biti satisfakcija za dalji rad i dokazivanje. Posebnu zahvalnost dugujem mojoj porodici, koja mi je najveća podrška. Zahvaljujem se i saigračima u klubu, koji su mnogo doprinijeli ovom uspjehu, rekao je Adžić.

Radisav Dragićević je od kolega trenera klubova koji se takmiče u Meridianbet 1. CFL dobio 35 bodova osvojio priznanje za najboljeg trenera ispred Vuka Bogavca iz Jedinstva sa 23 i Nenada Brnović koji je dobio 21 bod.

- Ovo je individualna nagrada po prirodi, ali je ustvari po svemu timska, zajednička. Ovo je rezultat izvanredne saradnje ljudi koji upravljaju klubovima, stručnim štabovima i igračima Arsenala i Mladosti. Na tome im se najsrdačnije zahvaljujem, istakao je Dragićević.

Najperspektivniji igrači u 2023. godini, prema izboru Komisije za omladinski fudbal FSCG, su ofanzivni vezista Hamarbija Viktor Đukanović (2004. godište), golman švedskog AIK-a Benjamin Krijestarac (2005. godište) i ofanzivni vezista Budućnosti Vasilije Adžić (2006. godište).

Nagrada namijenjena najboljem igraču Futsala pripala je Milunu Sekuliću, golmanu koji sa velikim uspjehom brani boje našeg šampiona KMF Titograda.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas na ovom mjestu. Nagrada mi mnogo znači, jer se moj dosadašnji rad i trud isplatio. Samim tim, biće mi i podstrek da još jače radim u budućnosti. Zahvalio bih se i saigračima, bez kojih ne bi bilo ovakvog uspjeha. Hvala i Fudbalskom savezu Crne Gore i Komisiji za futsal koji su me izabrali za najboljeg igrača u 2023. godini, kazao je Sekulić.

Osim Stefana Savića, sedmostrukog dobitnika nagrade, trofej namijenjen najboljem igraču Crne Gore tokom prethodnih godina osvajali su Mirko Vučinić (sedam), Stevan Jovetić (dva), Marko Baša (jedan) i Stefan Mugoša (jedan), do je u konkurenicji dama priznanje za najbolju igračicu, osim Armise Kuč osvajala i Slađana Bulatović.

Kompletne rezultate izbora tradicionalnog izbora najboljih i nauspješnijih možete pogledati OVDJE.