Delegacija Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore u sastavu dr Niko Raičković direktor i senior edukator Boris Ljutica, sekretar i senior edukator, kao i doc. dr Kosta Goranović predavač i lider fitnes programa u CET FSCG, učestvovala je na seminaru UEFA u Pragu u periodu od 27. do 29.11.2023. godine.

Na specijalističkom seminaru edukatora trenera pod nazivom ,,Fitness for Football “, osim zemlje domaćina i naše, učestvovale su i delegacije Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Srbije,Slovačke i Slovenije.

Seminar se odnosio na teme iz oblasti fitnesa u fudbalu sa težištem na buduću edukaciju kondicionih fudbalskih trenera u Crnoj Gori po konceptu UEFA, radi sticanja UEFA fitnes diploma za nivo B i A.

Centar za edukaciju Fudbalskog saveza Crne Gore je među rijetkim savezima koji se bavio ovom oblašću u predhodnom periodu,  jer je 2020. godine pokrenuo, a 2021. realizovao program edukacije fitnes trenera u Crnoj Gori na nacionalnom nivou. Treneri koji su završili nacionalni fitnes program danas su članovi stručnih štabova naših provoligaških klubova i reprezentativnih selekcija.

Od dvanaest zemalja učesnica seminara, samo su četiri zemlje učesnice seminara realizovale nacionalnu fitnes licencu, a po zajedničkom zaključku sa UEFA ekspertima za fitnes, Krisom Barnsom i Naomi Datson (Engleska), Vernerom Hensenom (Belgija) i Fricom Šmidom ( Švajcarska), to će ,svakakao, biti dobra osnova za nastavak edukacije po UEFA modelu.