Fudbalski savez i kompanija „Mercury“, koja je zastupnik renomiranog danskog proizvođača sportske opreme Select, potpisali su danas ugovor o dvogodišnjoj saradnji.

Sva fudbalska takmičenja u Crnoj Gori, od početka naredne sezone, igraće se loptama koje proizvodi kompanija Select. Danska kompanija obezbijediće posebno dizajnirane lopte Meridianbet 1. CFL, Drugu ligu, Omladinske i Kadetske lige, Pionirsku, Žensku i Futsal ligu na nacionalnom nivou, kao i lopte za odgiravanje utakmica u takmičenjima koja organizuju Udruženja klubova.  

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac istakao je prilikom potpisivanja ugovora da će Fudbalski savez na godišnjem nivou obezbjeđivati oko 6000 lopti za potrebe klubova.

- Nakon sagledavanja kompletne situacije, kao i potreba koje imaju svi naši klubovi, došli smo do zaključka da je potrebno napraviti novi korak kada je u pitanju obezbjeđenje lopti za sva fudbalska takmičenja u Crnoj Gori. Vođeni tim saznanjima započeli smo pregovore sa kompanijom „Mercury“ koja je rezultirala današnjim potpisivanjem ugovora prema kojem će se sva fudbalska takmičenja i utakmice mlađih reprezentativnih, ženskih i futsal selekcija od početka sezone 2024/25 igrati loptama renomiranog danskog proizvođača Select. Ujedno, svako takmičenje imaće „svoju“ loptu, što do sada nije bio slučaj. Ugovorom je predviđeno da Fudbalski savez na godišnjem nivou, za potrebe klubova na svim nivoima, obezbijedi oko 6000 lopti koje će se koristiti za odgiravanje utakmica i obavljanje trenažnog procesa, rekao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.

Direktor kompanije „Mercury“ Nikola Sumina istakao je da je potpisivanjem današnjeg ugovora napravljen novi korak u saradnji. 

- Već dugi niz godina naša kompanija sarađuje sa Fudbalskim savezom i od sljedeće sezone će, nakon što smo svih prethodnih godina obezbjeđivali lopte za Futsal takmičenja, Select biti prisutan na svim utakmicama u Crnoj Gori. Lopte koje prozivodi kompanija Select izuzetnog su kvaliteta i vjerujemo da će svi biti zadovoljni saradnjom, rekao je Sumina.