Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Mađarske rezultatom 3:1 u posljednjem kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.

Poraz na ,,Puškaš areni“ ostavio je ,,sokole“ na trećem mjestu na kraju kvalifikacija, dok su plasman na završni turnir izborile Mađarska i Srbija, koja je danas remizirala sa Bugarskom (2:2).

Crna Gora je odigrala veoma dobro prvo poluvrijeme, u kojem je imala i vođstvo od 36. minuta, kada je Slobodan Rubežić glavom na asistenciju Stevana Jovetića postigao svoj prvi gol u dresu reprezentacije.

Mađari su zaigrali bolje u uvodnih dvadesetak minuta drugog poluvremena, a preokret je donio najbolji igrač te selekcije Dominik Soboslaj. I to u roku od dva minuta – dva puta je savladao Filipa Đukića, koji je u 58. minutu zamijenio Milana Mijatovića i tako upisao debitantski nastup za ,,sokole“.

Nakon pogodaka domaćina, Crna Gora je krenula ofanzivnije, ali je Deneš Dibuš briljirao na golu. Odbranio je odlične šanse Milutinu Osmajiću u 79. minutu, pa Jovetiću u 81, da bi se istakao i u 87. minutu kod udaraca Nikole Krstovića i Andrije Radulovića.

Za sve te promašaje kazna je stigla u trećem minutu sudijske nadoknade. Đukić je odbranio šut Soboslaja iz slobodnog udarca, ali je lopta došla do Adama Nađa, koji je matirao čuvara mreže gostiju za ovjeru trijumfa.

 

Mađarska – Crna Gora 3:1

 

Stadion ,,Puškaš arena“, Budimpešta. Gledalaca: 67.000.

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Strijelci
0:1 – Slobodan Rubežić 36', 1:1 – Dominik Soboslaj 67', 2:1 - Dominik Soboslaj 68', 3:1 - Adam Nađ 90'+3'

Žuti kartoni
Dibus, Soboslaj, Gazdag, Z. Nađ, A. Nađ - Mađarska)
Savić, Camaj, Rubežić, Vešović, Vujačić, Raičković, Kuč - Crna Gora

Mađarska: Deneš Dibuš, Botond Balog, Adama Lang, Atila Salai, Bendeguz Bola (od 46. Loik Nego), Adama Nađ, Kalum Stajls (od 64. Kristofer Horvat), Zolt Nađ, Danijel Gazdag (od 46. Zolt Kalmar), Dominik Soboslaj, Martin Adam (od 78. Andraš Nemet).

Crna Gora: Milan Mijatović (od 58. Filip Đukić), Slobodan Rubežić (od 75. Miloš Raičković), Stefan Savić, Igor Vujačić, Marko Vešović (od 55. Marko Vukčević), Andrija Vukčević, Edvin Kuč, Marko Janković (od 70. Andrija Radulović), Driton Camaj (od 70. Nikola Krstović), Stevan Jovetić, Milutin Osmajić.
Selektor: Miodrag Radulović.