Fudbaleri Mogrena savladali su Zetu u derbiju 17. kola T-Com 1. CFL rezultatom 2:1 u meču odigranom na trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore. Sa osvojena tri boda u posljednjem kolu jesenjeg dijela šampionata Budvani su vratili pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, koja je u subotu bila bolja od Lovćena. 

 

Pobjede u posljednjem kolu jesenjeg dijela šampionata, pored Mogrena i Budućnosti, upisali su Rudar i Petrovac dok je duel Dečića i Bara odložen zbog lošeg stanja terena u Tuzima.

Mogren je do pobjede na Starom aerodromu u odmjeravanju snaga sa Zetom došao golovima reprezentativaca Ćetkovića i Bataka. Vezista Budvana iskoristio je grešku Zlatičanina u drugom minutu susreta i pogodio mrežu Golubovčana, da bi reprezentativni štoper u drugom minutu nastavka po drugi put matirao golmana Zete. Rezultatsku neizvjesnost vratio je Došljak pogotkom u 52. minutu, ali izabranici Dejana Vukićevića do kraja susreta nisu uspjeli da zatresu mrežu gostiju.

Budućnost je do pobjede u duelu sa borbenom ekipom Lovćena došla u posljednjh deset minuta susreta. Mrežu Cetinjana na stadionu pod Goricom načeo je defanzivac Stefan Cicmil u 81. minutu, da bi sve dileme oko pitanja pobjednika otklonio Blažo Perutović u posljednjem minutu regularnog toka sustera.

Fudbaleri Rudara bili su raspoloženi u duelu sa Sutjeskom - Pljevljaci su u drugom poluvremenu tri puta tresli mrežu Nikšićana. Na samom srartu drugog poluvremena Ranđelović je otvorio vrata pobjede svom timu. Prednost domačina duplirao je Bojović, dok je treći pogodak djelo Ivice Jovanovića. 

Petrovac je osvojio vrijedne bodove na gostovanju Grblju. Petrovčanima je novu pobjedu donio napadački tandem Milić - Rotoković. Iskusni napadač je donio prednost svom timu u 12. minutu, da bi njegovi mlađi kolega nakon izjednačujućeg pogotka Martinovića, obezbijedio novu pobjedu svom timu.

Duel  Dečića i Bara odložen je zbog lošeg stanja terena, dok će  Mornar i Mladost odmjeriti snage u srijedu.

Rezultati

Zeta - Mogren 1:2 
Došljak 52' - Ćetković 2', Batak 47'

Subota
Budućnost - Lovćen 2:0

Cicmil 81', Perutović 90'
Rudar -  Sutjeska 3:0
Ranđelović 47'. Bojović 65', I. Jovanović 70'
Grbalj - Petrovac 1:2
Martinović 45' - Milić 12', Rotković 65'
 Dečić - Bar odloženo
Mornar - Mladost 08.12.2010.