Jezero, Dečić, Rudar i Budućnost igraće u polufinalu Kupa Crne Gore…

Iako su gubili sa 2:0, fudbaleri Budućnosti stigli su taj zaostatak, a zatim nakon penala savladali Mornar i izborili plasman u polufinale Kupa Crne Gore. Barani su rani stigli do dva gola prednosti, koje im je donio Francuz Kris Marlon Ondong-Mbe, koji je pogađao u 3. i 10. minutu.

Krajem prvog poluvremena, Petar Grbić je smanjio i održao nadu u preokret Podgoričana. Sredinom drugog poluvremena, Vasilije Adžić je pogotkom sa dvadesetak metara poravnao rezultat. Otišlo se u penal seriju, gdje su za Budućnost pogađali Mrvaljević, Grbić, Mujan i Sekulić, dok su na drugoj strani bili precizni Jeknić i Baošić.

Zanimljiv meč odigrali su Dečić i Petrovac na stadionu OFK Titograda, a slavili su Tuzani rezultatom 2:1. Dečić je poveo golom Draška Božovića iz penala u nadoknadi prvog poluvremena, da bi Petrovčani izjednačili preko Aldina Adžovića u 61. minutu. Prolazak dalje domaćinu je obezbijedio Pjeter Ljuljđuraj u drugom minutu sudijske nadoknade.

I duel Bokelja i Rudara u Kotoru odlučen je nakon penala. Vasko Kalezić doveo je goste u vođstvo u 22. minutu, ali je Igor Poček u 61. odgovorio i poslao meč u penal seriju. Za Rudar je bilo precizno svih pet izvođača, Kalezić, Bakrač, Milić, Radojičić i Zečević, a za Bokelj su pogodila četvorica - Poček, Pajović, Muković i Pepić.

U duelu Jezera i Koma nije bilo dileme, Plavljani su u velikom stilu stigli do polufinala sa 6:1. Edis Redžepagić u 4, Balša Tošković u 12, Petar Pavlićević u 46. i 82, Marko Šimun u 52. i Anil Julević u 72. minutu pogađali su mrežu Koma. Sve što su gosti uspjeli da urade bilo je izjednačenje na 1:1, preko Vladimira Perišića u 10. minutu.

Rezultati

Jezero - Kom 6:1

Mornar - Budućnost 2:2 (penalima 2:4)

Dečić - Petrovac 2:1

Bokelj - Rudar 1:1 (penalima 4:5)