Žrijebom u središtu UEFA određene su kvalifikacione grupe elitne runde za predstojeće U19 prvenstvo Evrope koje se igra u Rumuniji od 20. jula do 1. avgusta 2011. godine.

 

Naša omladinska reprezentacija koju čine igrači rođeni 1992. godine i kasnije, nije imala sreće na žrijebu u Nionu pošto je za protivnike u grupi 2 dobila selekcije Španije, Engleske i Švajcarske. Domaćinstvo turnira, koji se igra krajem maja 2011. godine povjereno je Švajcarskoj.

Španci su aktuelni vicešampion Evrope, pošto su u finalu posljednjeg šampionata poraženi od selekcije Francuske. Englezi su istu titulu ponijeli na šampionatu održanom u Ukrajini - omladinci "gordog Albiona" poraženi su u finalu od selekcije domaćina. Sselekcija Švajcarske redovan je učesnik elitne runde kvalifikacija.

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović istakao je da smo dobili najteže moguće protivnike u elitnoj rundi kvalifikacija.

- Iako nema lakih protivnika u elitnoj rudni, dobili smo najteže moguće rivale. Imaćemo priliku da odmjerimo snage sa selekcijama koje su učestvovale u finalnim mečevima na posljednja dva šampionata. Igrajući protiv najačih mogućih protivnika imaćemo priliku da unaprijedimo svoju igru. Samim plasmanom u elitnu rundu ostvarili smo veliki uspjeh i pokušaćemo da na turniru u Švajcarskoj budemo tvrd orah svim protivnicima, koji nose ulogu favorita, rekao je Miljenović.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa koji će se priključiti Rumuniji na finalnom turniru 2011. godine.

Grupe elitne runde kvalifikacija

 

Grupa 1 Grupa 2 Grupa 3 Grupa 4 Grupa 5 Grupa 6 Grupa 7
Belgija Španija Francuska Italija Holandija Srbija Njemačka
Portugal Engleska Slovačka Republika Irska Rusija Norveška Turska
Estonija Švajcarska Bjelorusija Ukrajina Izrael Vels Mađarska
Hrvatska Crna Gora Grčka Poljska Češka Moldavija Makedonija