Stručni štab ženske omladinske reprezentacije Crne Gore objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup u preliminarnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Na spisku se nalazi 20 igračica - golmani: Jovana Žugić (Ekonomist), Marija Vuković (Budućnost); odbrana: Tanja Malesija, Vlada Milović (Budućnost), Mia Baturan (Breznica), Anastasija Rakočević (Radnički Kragujevac, Srbija), Tijana Janković, Tijana Đurđevac (Ekonomist), Nela Kolić (Zora); vezni red: Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz, Larisa Đurković, Ivana Boričić (Budućnost), Katarina Čađenović (Breznica), Mia Vukčević (Mladost); napad: Ana Krivokapić, Bojana Tomašević, Marija Kavaja (Mladost), Tatjana Osmajić (Breznica), Tamara Milović (Ekonomist).

Zbog obaveza selektora Mirka Marića sa ,,A” reprezentacijom, WU19 selekciju Crne Gore na turniru u Austriji predvodiće njegov asistent Ivan Tatar. Naša selekcija u Austriji će igrati sa domaćinom, Danskom i Poljskom.

- Očekuju nas tri veoma teške utakmice. U grupi sa nama su ozbiljne i jake selekcije Austrije, Danske i Poljske. Narednih dana treniraćemo naporno, nadam se da će sve igračice koje su na spisku biti zdrave i da ćemo pružiti maksimum u svakoj utakmici. Kroz te mečeve vidjećemo i na koga sve možemo da računamo za ,,A“ reprezentaciju. Bićemo oslabljeni neigranjem povrijeđene Lidije Stanić i Ajše Kalač, koja će biti sa ,,A” timom, ali i pored toga cilj ostaje da u sva tri meča budemo na što većem nivou, kazao je Tatar.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A3, dok će tim koji osvoji četvrtu poziciju u narednoj fazi igrati u Ligi B.

Raspored

25.oktobar
14:00 - Poljska - Danska
18:00 - Austrija - Crna Gora

28.oktobar
13:00 - Danska - Crna Gora
17:00 - Austrija - Poljska

31.oktobar

14:30 - Danska - Austrija
14:30 - Crna Gora - Poljska