Pobjeda nad Velsom (3:0) za veliki uspjeh omladinske reprezentacije Crne Gore…

Omladinci Crne Gore igraće u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zahval.

U jakoj konkurenciji Austrije, Engleske i Velsa, ,,sokoli“ su zauzeli drugo mjesto, sa pobjedom, remijem i porazom u tri meča.

Večeras su sjajnom partijom savladali Vels rezultatom 3:0, što je bilo dovoljno za prolazak dalje, dijelom zahvaljujući i remiju Austrije i Engleske (0:0) na ,,DG areni“.

- Čestitike momcima, ne samo za ovu, već za sve tri utakmice. Izgarali su na svakoj i ovo je, prije svega, njihova zasluga. Ujedno, ovo je i nagrada za mart, kada nijesmo imali sreće u elitnoj rundi za kadete, u kojoj je bilo dosta igrača iz ove ekipe. Kapa dolje momcima, hvala publici koja nas je podržavala na sve tri utakmice. Sada čekamo žrijeb i onda počinjemo pripreme za elitnu rundu. Nadam se da će momci imati minutažu u svojim klubovima, a i neka ovo bude podstrek ljudima u tim klubovima da daju priliku ovim igračima, kazao je selektor Goran Perišić.

Poluvrijeme iz snova odigrali su ,,sokoli“. Već u drugom minutu Stefan Golubović je iskoristio grešku protivnika i poslao loptu u mrežu Velsa.

To je dalo krila našim igračima, koji su kontrolisali meč i u potpunosti nadvisili rivala. U 26. minutu Balša Mrvaljević je imao opasan pokušaj sa dvadesetak metara iskosa, ali je lopta otišla pored gola. Ipak, četiri minuta kasnije stigao je novi gol. Nikola Medojević je izveo korner, poslije kojeg se najbolje snašao Bodin Tomašević i matirao Kita Margetsona za 2:0.

Dobra akcija ,,sokola“ u 39. minutu završena je faulom nad Mrvaljevićem i jedanaestercem koji je malo nakon toga isti igrač i realivao.

U sličnom ritmu nastavljeno je i drugo poluvrijeme. Ipak, više nije bilo golova, ali su odlične šanse imali Dragan Miranović, koji je pogodio prečku, zatim Andrej Camaj, Marko Perović.

 

Crna Gora - Vels 3:0

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 200.

Sudija: Metju De Gabrijele (Malta)

Strijelci
1:0 - Stefan Golubović 2', 2:0 - Bodin Tomašević 30', 3:0 - Balša Mrvaljević (p) 40'

Žuti kartoni
Kacukunja, Margetson, Lojd - Vels

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Milan Roganović, Aleksa Vujović, Bodin Tomašević, Stefan Radojević, Dragan Miranović, Nikola Medojević (od 84. Luka Bubanja), Andrej Camaj (od 73. Marko Vračar), Marko Perović, Balša Mrvaljević (od 78. Stefan Đukanović), Stefan Golubović.
Selektor: Goran Perišić.

Vels: Kit Margetson, Vilijam Andijapan (od 46. Dilan Loulor), Tijeri Kacukunja, Denijel Koks, Lui Gil (od 73. Džošua Bičer), Troj Peret (od 46. Danijel Kit Barton), Čarli Kru, Ben Lojd (od 62. Kai Endrjuz), Tanacva Njakuva, Luis Kumas, Omari Bendžamin (od 58. Džefet Metondo).
Selektor: Robert Edvards.