Protivnike u prvoj rundi kvalifikacija za omladinsko prvenstvo Evrope koje se igra 2012. godine u Estonij dobila je i naša mlađa omladinska selekcija.



Igrači rođeni 1993. godine i kasnije za prvotivnike u prvoj rundi kvalifikacija imaće Bjelorusiju, Njemačku i Sjevernu Irsku. Domaćin turnira koji se igra početkom oktobra naredne godine biće selekcija Sjeverne Irske.

Selektor Miljenović istakao je da će mlađa omladinska reprezentacija na turniru u Sjevernoj Isrkoj pokušati da ponovi uspjeh koji su ostvarile prethodne dvije generacije.

- U ovoj grupi dobili smo manje atraktine protivnike od onih koje smo imali u prethodnim kvalifikacijama, što ne znači da nas očekuje lak posao. Očekuje nas borba za drugo mjesto i plasman u elitnu rundu sa selekcijama Bjelorusije i Sjeverne Irske, jer renome stavlja Njemačku u ulogu favorita. Zbog rezultata ostvarenih u posljednja dva kvalifikaciona ciklusa, plasman u elitnu rundu se namće kao obaveza. Tek smo na početku procesa selektiranja i imamo dovoljno vremena da do početka kvalilfikacija uigramo tim koji će biti kadar da ponovi uspjeh iz dva prethodna ciklusa kvalifikacija, zaključio je selekrot omladinske reprezentaicje Crne Gore.

Plasman u elitnu rudnu obezbijediće reprezentacije koje zauzmu prva dva mjesta u svim kvalifikacionim grupama, kao najbolja trećeplasirana ekipa.

Kvalifikacione grupe

Grupa 1 Grupa 2
Grupa 3              
Grupa 4           
Grupa 5             
Grupa 6
Mađarska Rusija Italija Island Srbija Ukrajina
Portugal Republika Irska Azerbejdžan Norveška Češka Švajcarska
San Marino Bosna i Hercegovina Rumunija Letonija Litvanija Kazakstan
Farska Ostrva Bugarska Švedska Kipar Izrael Makedonija
Grupa 7
Grupa 8
Grupa 9
Grupa 10
Grupa 11
Grupa 12
Bjelorusija Belgija Poljska Slovačka Holandija Austrija
Njemačka Škotska Turska Grčka Hrvatska Danska
Crna Gora Vels Gruzija Jermenija Moldavija Malta
Sjeverna Irska Slovenija Luksemburg Andora Finska Albanija