Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Austrije (1:0) u drugom kolu grupe 12 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč na Gradskom stadionu u Podgorici odlučio je pogodak Benedikta Šarnera u 28. minutu. Crna Gora je ostala na jednom bodu nakon dva meča u grupi.

U posljednjem kolu, naša selekcija će 17. oktobra igrati sa Velsom, koji je danas remizirao sa Engleskom (1:1).

- Znali smo i prije utakmice da je Austrija jaka reprezentacija, dok smo mi bili dosta potrošeni iz utakmice sa Engleskom. Bili smo malo slabiji u prvom poluvremenu, kada smo i primili gol poslije loše komunikacije između veznog reda i zadnje linije. Ipak, poslije toga smo preuzeli inicijativu, stvarali šanse, ali nam je uvijek malo falilo da dođemo do pogotka. Mojim igračima nemam što da zamjerim, borili su se do kraja i šteta što nijesu nagrađeni za takav pristup. Imamo još šansi, ostala je utakmica Velsom, još jedna izuzetno teška. Pozvao bih navijače i da nam i u tom meču budu dodatna snaga kao i u prethodne dvije utakmice, kazao je selektor Goran Perišić.

,,Sokoli“ su večeras prikazali veliku borbenost, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz. U drugom poluvremenu uglavnom su bili na polovini rivala, a iz takve situacije izrodile su se dobre šanse Balše Mrvaljevića u 59. minutu, zatim Marka Perovića i Miloša Vračara deset minuta kasnije. Andrija Bulatović pogodio je prečku iz poluvoleja sa oko 30 metara, dok je Dragan Miranović izblokiran u odličnoj prilici na oko petnaestak metara.

 

Austrija - Crna Gora 1:0

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 600.

Sudija: Jon Orlik (Moldavija)

Strijelac
1:0 - Benedikt Šarner 28'

Žuti karton
Šarner, Madrič, Šeler - Austrija
Lečić, Bubanja, Bulatović - Crna Gora

Austrija: Kenan Jusić, Luka Pazurek, Jakob Šeler, Dejan Radonjić, Dijego Madrič (od 71. Marsel Mozvicer), Benedikt Šarner (od 83. Kevin Leberzborger), Moric Nojman (od 63. Tim Trumer), Mikahit Ibrahimoglu, David Pucka (od 63. Mateo Šablas), Leon Grgić (od 83. Furkan Dursun), Filip Milejović.
Selektor: Oliver Lederer.

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Velimir Ljutica (od 76. Dragan Miranović), Lazar Maraš, Luka Lečić, Bodin Tomašević, Marko Perović, Stefan Golubović (od 90. Stefan Đukanović), Andrija Bulatović, Miloš Vračar, Nikola Medojević, Marko Vračar (od 46. Balša Mrvaljević).
Selektor: Goran Perišić.