Omladinska reprezentacija Crne Gore remijem sa Engleskom otvorila je nastup u grupi 12 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Večeras nije bilo golova nakon velike borbe na ,,DG areni“ u Podgorici.

- Želim da čestitam momcima na htjenju i zalaganju i odnosu prema utakmici. Zaslužili su večeras ovaj bod protiv Engleske koja je, kao što sam i rekao u najavi, dominantna u ovom uzrastu. To su dokazali i u ovom meču, dolaze iz jakih liga, fizički i tehnički su dominantni, ali smo uspjeli da odgovorimo na pravi način na njihove kontre i polukontre. Zahvalio bih se i predivnoj publici koja je došla na tribine da bodri ove momke i bila naš dvanaesti igrač. Volio bih da dođu i na dva naredna meča i budu uz ove igrače. Fokus je sada da se što prije oporavio i spremimo za meč koji nas čeka već za dva dana protiv Austrije.

Večeras ćemo da gledamo i analiziramo, pa ćemo onda pričati o njima, kazao je selektor Goran Perišić.

Očekivano, Engleska je imala veći posjed lopte i inicijativu, iz koje je stvorila nekoliko dobrih šansi. Ipak, odbrana na čelu sa golmanom Benjaminom Krijestarcem bila je na visini zadatka.

Najbolju šansu Crna Gora je imala u 85. minutu - nakon solo prodora, Nikola Medojević je šutirao sa oko 20 metara, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Naredni rival ,,sokola“ je Austrija, koja je danas u okviru iste grupe remizirala sa Velsom (0:0). Duel Crne Gore i Austrije igra se 14. oktobra od 18 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

 

Engleska - Crna Gora 0:0

 

Stadion ,,DG arena“, Podgorica. Gledalaca: 850.

Sudija: Metju De Gabriele (Malta)

Žuti kartoni
Belingem - Engleska
Bulatović, Lečić, Miranović, Medojević - Crna Gora

Engleska: Lika Ganter, Sai Sačdev (od 65. Omari Kelimen), Maks Alejni, Ešli Filips, Lino Souza, Arči Grej, Džob Belingem, Džek Hinšelvud, Ejdrijen Blejk, Romen Ese (od 84. Kalum Skenlon), Dominik Balard (od 65. Nejtan Lau).
Selektor: Sajmon Rask.

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Miloš Vračar, Luka Lečić, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Andrija Bulatović (od 80. Stefan Radojević), Nenad Miranović, Stefan Đukanović (od 60. Nikola Medojević), Andrej Camaj (od 60. Balša Mrvaljević), Marko Perović, Stefan Golubović (od 87. Luka Bubanja).
Selektor: Goran Perišić.