Delegacija Centra za edukaciju trenera FSCG, koju su činili direktor dr Niko Raičković, sekretar i senior edukator Boris Ljutica i senior edukator Dragoje Leković, boravila je od 28.i 29. septembra u Centru za edukaciju trenera FS Albanije u Tirani.

Na poziv UEFA JIRA PANEL mentora Darijusa Pasieke i direktora CEFT FS Albanije Sulejmana Starova, delegacija Centra za edukaciju trenera FSCG predstavila je svoj sedamnaestogodišnji put u UEFA kroz prizmu edukacije trenera, ali i razvojni put edukatora u edukaciji trenera, zaključno sa sadašnjim statusom u CET FSCG.

UEFA mentor i direktor edukacionog centra FS Albanije posebno su istakli rad CET FSCG, koji je prepoznat kao jedan od centara za edukaciju koji predstavlja primjer u implementaciji UEFA Trenerske konvencije 2020 sa Kipra, sa velikim iskustvom u radu.

Dvodnevni seminar edukacije, kao i licenciranja edukatora, bio je koncipiran kao interakcija i razmjena iskustava između edukatora trenera ove dvije evropske zemlje sa zajedničkim UEFA mentorom, teorijskih i praktičnih zadataka, kao i velikog broja radionica koje se tiču edukacije edukatora trenera, gdje je naša delegacija dala značajan doprinos u vidu diskusija i prezentacija.