Fudbaleri Mogrena prekinuli su u duelu sa Grbljem seriju od sedam uzastopnih pobjeda u T-Com 1. CFL –  lider sampionata osvojio je samo jedan bod u duelu sa komšijama iz Radanovića u 16. kolu elitnog takmičenja.
 Drugoplasirana Budućnost iskoristila je kiks lidera i pobjedom na gostovanu Petrovcu smanjila zaostatak za Mogrenom na pet bodova. Vrata pobjede četi Nikole Rakojevića otovorio je kapiten Ivan Vuković pogotkom sa bijele tačke u 58. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije Cicmil ovjerio novu „trojku“.

Lovćen je obradovao svoje navijače pobjedom u duelu sa aktuelnim šampionom. Cetinjanima je za pobjedu u duelu sa Rudarom bio dovoljan pogodak Kaluđerovića u 41. minutu susreta.

Sutjeska je upisala važnu pobjedu u duelu sa ekipom Dečića, do koje je došla velikim preoktetom u drugom dijelu susreta. Tuzani su na odmor otišli da golom prednosti, pošzo je Đukić u 39. minutu pogodio mrežu domaćih. U nastavku susreta zablistao je Marković koji je sa dva pogotka, u 54. i 64. minutu donio pobjedu svom timu.

Mladost je minimalnim rezultatom savladala Bar. Izabraici Miodraga Vukotića do pobjede su došli pogotkom defanzivca gostiju Živkovića u 86. minutu susreta.

Rezultat
Mogren – Grbalj 0:0
Petrovac – Budućnost 0:2
Vuković 58’ (p), Cicmil 62’
Lovćen – Rudar 1:0
Kaluđerović 41’
Mladost – Bar 1:0
Živković 86’ (a.g.)
Sutjeska – Dečić 2:1
Marković 54’, 64’ – Đukić 39’
Mornar – Zeta 0:0