Fudbalerke Crne Gore uspješno započele nastup u UEFA Ligi nacija…

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore savladala je Farska Ostrva rezultatom 1:0 u prvom kolu grupe C3 UEFA Lige nacija.

Ekipa Mirka Marića odigrala je sjajan meč na sjeveru Evrope i na taj način uspješno debitovale u novom Uefinom takmičenju.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo veoma dobro, ta igra bila je možda i najbolja od kada sam selektor. Imali smo igru, stvarali šanse i šteta što nijesmo imali ubjedljivije vođstvo. U nastavku je ritam malo pao, vjerovatno zbog umora i dugog putovanja do ovamo, ali svakako nijesmo dozvolili protivniku da nam stvori ozbiljnije šanse. Sada je najvažnije da se što bolje spremimo za narednu utakmicu, bio je ovo veoma naporan meč, siguran sam da niko ovdje neće lako uzeti bodove, kazao je selektor Marić.

Trenutak odluke na meču u Toršavnu desio se u 21. minutu, kada je Armisa Kuč dobro reagovala na asistenciju Anđele Tošković.

Prije tog gola, Kuč je imala šansu i na startu utakmice, dok je u finišu prvog poluvremena glavom dobar pokušaj imala i Jelena Vujadinović. I u nastavku je naša selekcija bila opasna, ali Kuč i Helena Božić nijesu bile precizne.

U drugom meču grupe nije bilo pobjednika u duelu Azerbejdžana i Kipra – 1:1.

Crna Gora će u drugom kolu grupe C3 igrati sa Azerbejdžanom. Taj meč na programu je 26. septembra od 18 časova na ,,DG areni” u Podgorici.

 

Farska Ostrva - Crna Gora 0:1

 

Stadion Torsvolur, Toršavn.

Sudija: Brit Bragadotir (Island)

Strijelac
0:1 – Armisa Kuč 21’

Žuti karton
Đoković – Crna Gora

Farska Ostrva: Eluva Joensen, Julija Mortensen, Birita Rajan, Sara Lamhauge, Asija Johanesen, Suniva Kristijansen, Ejdver Klakstein, Jensa Torolvsdotir, Mona Rasmusdotir (od 72. Fredrika Klementsen), Hajdi Sevdal, Rebeka Benbakura (od 86. Malena Olsen).
Selektor: Signe Andersen.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Tatjana Đurković, Helena Božić, Jelena Karličić, Jasna Đoković, Slađana Bulatović, Jelena Vujadinović (od 89. Milica Radunović), Anđela Tošković, Armisa Kuč.
Selektor: Mirko Marić.