Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore doživjela je i drugi poraz na gostovanju Portugalu. "Sokoli" su u Kasemu poraženi sa ubjedljivih 5:0.

Portugalci su još jednom potvrdili da su u ovom trenutku mnogo kvalitetniji tim od naše selekcije, kojoj su pomenute utakmice bile prva okupljanja uopšte. Crna Gora je pružila snažan otpor u prvih 40-ak minuta, a u 15. minutu propustila je i idealnu priliku da povede - Mrdak je loše šutirao glavom, iako se nalazio svega nekoliko koraka od mreže domaćina. Portugal je nakon pola sata igre golom Herleina, a da bi naša selekcija ponovo zaprijetila osam minuta kasnije preko Markovića koji je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

U finišu prvog poluvremena naš tim je doživio krah i dozvolio Alvešu da se dva puta upiše u listu strijelaca (u 42. i 44. minutu), čime je pitanje pobjednika praktično odlučeno. U drugom dijelu Portugalci su samo učinili pobjedu ubjedljivijom golovima Pinta i Lupete.

- I pored ubjedljivog poraza moram istaći da smo odigrali za nijansu bolje nego u prvom meču. Primjetno je da je ova selekcija po prvi put zajedno, pa smo napravili nekoliko početničkih grešaka koje je uigrana selekcija Portugala znala da kazni. Protivnik je pogotke postizao u finišu prvog poluvremena ili na kraju utakmice, što ukazuje na nedostatak koncentracije u našim redovima. Uprokos porazima, ova dva prijateljska meča iskoristili smo za selektiranje igrača koji će braniti boje reprezentacije u narednom kvalifikacionom ciklusu, koji se igra na jesen naredne godine - rekao je Aleksandar Miljenović.



Portugal - Crna Gora 5:0 (3:0)

Kasem - Sportski kompleks "Žoakim Vijeira".
Gledalaca: 1.000.

Sudija: Luis Katita (Portugal).

Golovi
1:0 - Herlein 30’
2:0 - Alveš 42’
3:0 - Alveš 44’
4:0 - Pinto 48’
5:0 - Lupeta 90’

Portugal: Roča, Gašpar, Fereira, Hugo Basto, Rodolfo Simoeš (od 81. Pedro Almeida), Paulo Žorž (od 81. Žoao Mario), To-Ze (od 66. Brito Silva), Alveš (od 66. Žoao Karlos), Herlein (od 58. Lupeta), Pinto (od 58. Martins), Bernardo (od 58. Fonsek).

Crna Gora: M.Radović, Terzić, Pepić, Mrdak (od 56. Gardašević), Bakić, Vukčević, Milošević, Medenica (od 46. Anđušić), Drinčić (od 46. Dedić), Marković, Šahman (od 46. Kalezić).