Mlada reprezentacija Crne Gore upisala tri boda na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ su u prvom kolu grupe E slavili na gostovanju Jermeniji rezultatom 1:0.

Trenutak odluke desio se u 85. minutu - Nikola Janjić je povukao kontru, asistirao Balši Toškoviću, koji je izbjegao ofsajd zamku, a zatim rutinski savladao čuvara mreže domaćih Gora Matinjana.

- Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom nijesmo povezali igru i uspostavili posjed, kao što je bio plan. A bilo je i dosta problema u defanzivi. Međutim, u nastavku smo se konsolidovali, napravili smo neke izmjene koje su osvježile ekipu. Postigli smo gol, mogli i još nekoliko. Sa druge strane, golman Ivezić je bio veoma dobar u nekoliko navrata. Mnogo će nam značiti ova pobjeda na startu kvalifikacija, svaki uspješan početak je bitan, kazao je Mirko Raičević, asistent u stručnom štabu selektora Rakojevića.

Do posljednjih petnaestak minuta regularnog toka, utakmice u Abovjanu nije obilovala lijepom igrom i prilikama. Domaćin je u nekoliko navrata zaprijetio golu Nikole Ivezića, da bi u 79. minutu Crna Gora stvorila prvu veliku šansu. Tošković je ubacio za Janjića, koji je u posljednjem trenutku spriječen da postigne pogodak.

Šest minuta kasnije Janjić i Tošković su zamijenili uloge, napadač Jezera je pogodio za 0:1 i tako najavio trijumf.

U sudijskoj nadoknadi dugoj preko 12 minuta ,,sokoli“ su imali još dvije dobre šanse, međutim, neprecizni su bili Matija Krivokapić i Vasilije Adžić.

Sa tri boda iz Jermenije, Crna Gora čeka nastavak kvalifikacija. U oktobru naša selekcija ima dva gostovanja, Švajcarskoj i Albaniji.

 

Jermenija - Crna Gora 0:1

 

Gradski stadion, Abovjan.

Sudija: Edgars Malcevs (Letonija)

Strijelac
0:1 - Balša Tošković 85'

Žuti kartoni
Mnacakanjan, Tarahačjan - Jermenija
Bajović - Crna Gora

Jermenija: Gor Matinjan, Hamlet Mnacakanjan, Norajr Nikogosjan, Erik Simonjan, Hariton Ajvazjan, Tigran Avanesjan, Edgar Pilojan, Narek Alaverdjan, Gevorg Tarahčjan, Karen Nalbandjan (od 79. Gor Manveljan), Daron Iskanderijan (od 90.+1 Misak Hakobjan).
Selektor: Tiraj Gazarjan.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Igor Pajović, Ljubomir Pejović, Arnel Kujović, Robert Đeljaj, Andrej Bajović, Vasilije Adžić, Milan Vukotić (od 46. Ognjen Bakić), Nikola Janjić (od 90.+2 Matija Krivokapić), Dušan Vuković (od 79. Balša Tošković), Vuk Striković (od 84. Ognjen Gašević).
Selektor: Nikola Rakojević.