Sudijska komisija FSCG analizirala je suđenje na utakmicama 15. kola T-Com 1.CFL i 15. kola Druge lige Crne Gore.


Analizirajući utakmicu FK "Budućnost" - FK "Mogren" putem video zapisa, komsija je našla za shodno da komentariše sljedeće momente:

1. minut - Vratar gostiju Janjušević u skoku hvata loptu u svom kaznenom prostoru rukama, da bi mu je u sljedećem momentu napadač domaćih Golubović izbio glavom, prema svom saigraču Vukoviću. Po Pravilima igre, podrazumjeva se da vratar kontroliše loptu, što je u ovoj situaciji bio slučaj, pa je to prekršaj za braneću stranu. Dakle, sudija Željko Radunović donio je ispravnu odluku.

32. minut - Napadač gostiju Ćetković je rukom za rame povučen u kaznenom prostoru domaćih, od odbrambenog igrača domaćih Adamovića. Sudija, umjesto da svira kazneni udarac za goste i javno opomene igrača koji je napravio prekršaj, dozvoljava da igra teče dalje.

35. minut - Igrač domaćih Nikolić, koji je prethodno opravdano dobio javnu opomenu, pravi prekršaj nad igračem gostiju Pejovićem nesmotrenim startom. Sudija svira prekršaj, ali ne pokazuje drugu javnu opomenu tj. ne isključuje iz igre igrača domaćih, što je adekvatna disciplinska mjera navedenom prekršaju.

45. minut - Igrač domaćih Đikanović, koji ima javnu opomenu, pravi prekršaj nad napadačem gostiju Grbićem. Napadač se nalazio u poziciji obećavajućeg napada, pa je sudija trebao da kazni igrača domaćih javnom opomenom, što po automatizmu znači isključenje iz igre zbog dvije javne opomene. Sudija je dosudio tehničku kaznu, ali ne i disciplinsku.

64. minut - Igrač gostiju Draško Božović u svom kaznenom prostoru ruši napadača domaćih Boškovića, koji mu je sklonio loptu, saplićući ga desnom nogom. U toj situaciji trebalo je dosuditi kazneni udarac za domaće i javno opomenuti igrača gostiju.

Na osnovu navedenog, Komisija nije prihvatila ocjenu kontrolora suđenja Ljubomira Bracanovića sudiji Željku Radunoviću ("suđenje ispod očekivanja"), već je preinačila u "neprihvatljiv učinak".

FK "Zeta" - FK "Mladost"
Preinačena je ocjena kontrolora suđenja Vasa Vujovića sudiji Mileti Šćepanoviću sa "dobar" na "suđenje sa greškama" zbog propusta u 56. u 88. minutu utakmice.

FK "Iskra" - FK "Pljevlja"
Komisija nije prihvatila izvještaj kontrolora suđenja Momčila Vukčevića zbog toga što se nije pridržavao Uputstva o pisanju kontrole. Na osnovu video zapisa, Komisija konstatuje nezadovoljstvo suđenjem Marka Ivanovića na pomenutoj utakmici.