Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena od Portugala sa 5:1 u prvoj od dvije prijateljske utakmice koje se ove sedmice igraju na Pirinejskom poluostrvu.

Domaćin je u potpunosti opravdao ulogu favorita protiv naše selekcije, iako konačan rezultat ne daje pravu sliku o odnosu snaga na terenu. Zbog velike treme "sokoli" su počeli u velikom grču, što je Portugal iskoristio već u trećem minutu kada se upisao Fabio Martins. Domaćin je nastavio da diktira tempo utakmice, ali do poluvremena nije bilo izglednih prilika za gol.

U drugom dijelu, međutim, naša selekcija je morala da se pokloni pred raspoloženim protivnikom - nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu Agović je pogodio sopstvenu mrežu, da bi samo tri minuta kasnije Fonseka donio svom timu ubjedljiva tri gola prednosti. Crna Gora je uzvratila preko Dedića, nakon čega je rezervista Gardašević propustio dvije idealne prilike da smanji zaostatak svog tima. Kazna za promašaje stigla je u finišu meča, kada su se u listu strijelaca upisali i Basto i Alveš.

- Osjetilo se da smo prvi put zajedno. Za većinu igrača ovo je bila prva međunarodna utakmica, pa su strah i trema uticali na njihovu igru. Golovi koje smo primili bili su posljedica individualnih grešaka, što je i normalno na početku stvaranja jedne selekcije. Za protivnika smo imali veoma kvalitetnu reprezentaciju, koja je po svemu prikazanom apsolutno zaslužila pobjedu. Ostaje nam da iskoristimo ovo iskustvo, analiziramo greške i popravimo utisak u revanšu - rekao je selektor Crne Gore Aleksandar Miljenović.

Naredni meč naša selekcija igra u sportskom kompleksu "Žoakim Vijeira" u Kasemu. Utakmica će početi u 11.00 časova po lokalnom vremenu.

- Vidjećemo kakva će biti reakcija mojih igrača. Ja poznajem njihov kvalitet i siguran sam da će se predstaviti u boljem svijetlu nego danas. S prvom utakmicom smo "probili led", pa očekujem da će u četvrtak biti mnogo lakše - rekao je Miljenović.



Portugal - Crna Gora 5:1 (1:0)

Marfa - Sport park "Ministro dos Santos".
Gledalaca: 1.000.

Sudija: Hugo Migel (Portugal).

Golovi
1:0 - Fabio Martins 3’
2:0 - Agović 51’ (ag)
3:0 - Fonseka 54’
3:1 - Dedić 65'
4:1 - Basto 79’
5:1 - Alveš 83’

Portugal: Pereira, Almeida (od 55. Gašpar), Teišeira, Fereira (od 67. Basto), Simoeš, Žoao Mario, Brito Silva (od 55. Alveš), Žoao Karlos (od 67. To-Ze), Fabio Martins (od 77. Bernardo), Fonseka (od 55. Pinto), Lupeta (od 67. Herlein).

Crna Gora: V.Radović, Agović, Mustur, Kalezić (od 46. Šahman), Terzić (od 46. Drinčić), Dedić, Pepić, Anđušić (od 46. Markovic), Mrdak (od 46. Gardasević), Bakić (od 46. Medenica), Vukčević.