Petrovac upisao prvi poraz u sezoni…

Fudbaleri Budućnosti savladali su Sutjesku Meridianbet rezultatom 2:1 u derbiju petog kola Meridianbet 1.CFL.

Sve vrijedno pomena desilo se u drugom poluvremenu. Gosti su poveli pogotkom Balše Sekulića u 64. minutu iz jedanaesterca, kojem je prethodio faul Marka Simića nad Petrom Grbićem. Nikšićani su ubrzo izjednačili, nakon dobre akcije Dušana Živkovića i Dragana Grivića, štoper gostiju Adnan Orahovac postigao je autogol. Tri boda za Budućnost osigurao je Milan Vukotić, strijelac pogotka u 78. minutu meča na Gradskom stadionu u Nikšiću.

Lidersku poziciju večeras je preuzeo Dečić nakon pobjede nad Mornarom – 3:1. Andrej Bajović donio je prednost Tuzanima efektnim golom u 28. minutu, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena poravnao Aleksandar Vujačić. Ipak, Dečić je u nastavku dodao gas i golovima Draška Božovića i Leona Ujkaja došao no tri trijumfa.

Drugo mjesto na tabeli zauzima Petrovac, koji je večeras poražen na gostovanju Jezeru u Beranama rezultatom 2:0. Najzaslužniji za prvi poraz Petrovčana u sezoni je dvostruki strijelac Senaga Naoaki.

Arsenal je danas prvi put igrao na svom stadionu u elitnom rangu, ali nije uspio da savlada Jedinstvo Franca – 2:2. Boban Đorđević postigao je oba gola za Tivćani, dok su na drugoj strani pogađali Momčilo Dulović i Žarko Korać.

Duel Rudara i Mladosti Lob.bet završen je bez golova.

Rezultati

Arsenal – Jedinstvo Franca 2:2
Đorđević 11', 77' - Dulović 5', Korać 29'

Rudar – Mladost Lob.bet 0:0

Sutjeska Meridianbet – Budućnost 1:2
Orahovac (ag) 71' - Sekulić (p) 64', Vukotić 78'

Dečić – Mornar 3:1
Bajović 28', Božović 59', Ujkaj 67' - Vujačić 45'+1

Jezero – Petrovac 2:0
Naoaki 55', 90'+4