Fudbaleri Mogrena savladali su Budućnost u derbiju 15. kola T-Com 1. CFL – uzbudljiv meč odigran na najvećem crnogorskom stadionu završen je rezultatom 2:1.
Budvani nakon derbija imaju sedam bodova prednosti u odnosu na današnjeg protivnika i glavnog konkurenta u borbi za šampionsku tutulu.

Rudar je upisao ubjedljivu pobjedu u duelu sa Petrovcem, Zeta je bila bolja od Mladosti, dok je Bar u derbiju začelja savladao Sutjesku. Minimalne pobjede upisali su Dečić i Grbalj.

Budućnost i Mogren odigrali su uzbudljiv meč pod Goricom. Budvani su bili bolji rival u prvih 45. minuta, Budućnost u nastavku, ali su gosti u sudijskoj nadoknadi vremena uspjeli da dođu do pobjede.

Prvo uzbuđenje viđeno je u prvom napadu na meču – Vuković je u 14. sekundi susreta zatresao mrežu gostiju, ali je sudija Radunović poništio pogodak zbog prekršaja Golubovića nad golmanom Mogrena. Budvani su ubrzo odogovrili i došli do prednosti. U 11. munutu Grbić je odlično prošao po desnoj strani, Gluščević uptui udarac koji je Dragojević odbio do Ćetkovića. Omaleni vezista reagovao je na pravi način, postavio glavu i donio prednost svom timu.

Nastavak susreta donio je bolju igru Budućnosti, koja je uspjela da dođe do izjednačenja nakon sedam minuta igre. Mreža Budvana zatresla se nakon odlične reakcije Golubovića u kaznenom prostoru. Pitanje pobjednika riješeno je u prvom minutu sudijske nadoknade. Odličan centaršut u pogodak vrijedan tri boda za Mogren postigao je Vladimir Gluščević.

Rudar je upisao ubjedljivu pobjedu u duelu sa Petrovcem. Veoma inspirisan u duelu sa Petrovčanima bio je omladinski reprezentativac Milivoje Mrdak koji je dva puta tresao mrežu protivnika. Treći pogodak za ekipu iz Pljevalja postigao je Ivica Francišković.

Zeta je u sudijskoj nadoknadi vremena uspjela da dođe do sva tri boda u duelu sa ekipom Mladosti. Izabranici Dejana Vukićevića došli su do prednosti pogotkom Koraća u 22. minutu, koju su čuvali sve do dva minuta prije kraja regularnog toka susreta, kada su gosti došli do izjednačenja preko Lakića. Pobjedu Golubovčanima, pogotkom u trećem minutu nadoknade obezbijedio je Orlandić.

Dečić je pred svojim navijačima savldao Lovćen i vrati se dobrim rezultatima nakon četiri kola u kojima je ekipa iz Tuzi osvojila samo jedan bod. Izabranicima Mladena Vukićevića za trijumf nad Lovćenom bio je dovoljan pogodak Edina Lekića sa bijele tačke u 22. minutu susreta.

Grbalj je pogotkom Zdravka Dragićevia u drugom minutu sudijske nadonkadne došao do pobjede u duelu sa Mornarom, dok je ekipa Bara golovima Vukovića i Nikezića savladala Sutjesku.

Rezultati
Budućnost – Mogren 1:2
Golubović 52’ – Ćetković 11’, Gluščević 90+4’
Rudar – Petrovac 3:0
Mrdak 76’, 90+2’, Francišković 88’
Zeta – Mladost 2:1
Korać 26’, Orlandić 90+3’ – Lakić 88’
Dečić – Lovćen 1:0
Lekić 22’ (p)
Grbalj – Mornar 1:0
Dragićević 90+2
Bar – Sutijeska 2:0
Vuković 56’, Nikezić 88’