Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama 14. kola T-Com 1.CFL, 14. kola Druge lige, 13. kola Omladinske lige, 16. kola Kadetske lige, prvog kola Prve lige futsala i četvrtog kola Trofeja FSCG.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i video matirijala koji je imala na uvid, Komisija je na sjednici održanoj 17. novembra 2010. godine našla za shodno da komentariše suđenje na sljedećim utakmicama:

FK "Mornar" - FK "Budućnost" (T-Com. 1.CFL)
Na osnovu video zapisa koji posjeduje, Komisija nije mogla zaključiti da je drugi pomoćnik Željko Pavićević napravio grešku u 62. minutu utakmice, kako u svom dopisu tvrdi FK "Mornar". Ukoliko FK "Mornar" posjeduje snimak koji nedvosmisleno potvrđuje grešku pomoćnika, Komisija će preinačiti svoju odluku.
Sudijska komisija FSCG svoje odluke neće donositi na osnovu pretpostavki, već samo na osnovu dokaza što je i do sada bio slučaj.

OFK "Petrovac" - FK "Dečić" (T-Com 1.CFL)
Komisija je smanjila ocjenu kontrolora suđenja Slobodana Martinovića sudiji Jovanu Kaluđeroviću, zbog propusta koji je učinio u 38. minutu utakmice. Drugom pogotku OFK "Petrovca" prethodio je prekršaj napadača domaćih, što Kaluđerović nije sankcionisao.

FK "Ibar" - FK "Bratstvo" (Druga liga)
Potvrđena je ocjena kontrolora suđenja Mirka Bulatrovića sudiji Želimiru Anđeliću. Zbog učinjenih propusta, suđenje Anđelića je ocjenjeno sa "ispod očekivanog".

FK "Jedinstvo" - FK "Otrant" (Druga liga)
Smanjena je ocjena kontrolora suđenja Dušana Cvijovića sudiji Vladimiru Bjelici sa "dobar" u "nedovoljan". Bjelica je u 82. minutu, pri rezultatu 1:0 u korist FK "Otrant" , dosudio kazneni udarac koji nije postojao za domaćina i tako uticao na konačan ishod utakmice.

FK "Berane" - FK "Bokelj" (Druga liga)
Preinačena je ocjena kontrolora suđenja Gorana Mihaljevića sudiji Milovanu Milačiću zbog neadekvatne disciplinske mjere koju je sudija izrekao vataru FK "Bokelj" u 30. minutu utakmice.