,,Hrabri sokoli“ poraženi rezultatom 4:1 u prijateljskom duelu sa Češkom…

Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Češke u prijateljskoj utakmici u Podgorici.

Gosti su prikazali bolju igru od ,,hrabrih sokola“ i došli do trijumfa rezultatom 4:1. Češka je od starta kontrolisala igru protiv kombinovanog sastava Crne Gore, koji je najbolju igru prikazao sredinom drugog poluvremena, kada je i postignut jedini gol. Prelijep gol prvi je u dresu najdražih boja za Dritona Camaja, a današnja utakmica ostaće u pamćenju i debitantima Andrija Raduloviću i Vladanu Bubanji.

Rival je praktično od samog starta bio u ofanzivi, čuvar mreže ,,sokola“ Matija Šarkić nekoliko puta je dobro reagovao, dok je jednom i vezista Marko Bakić spašavao gol. Nagrada za takvu igru Česima je stigal u 28. minutu - David Doudera je centrirao sa desne strane, a Mojmir Hitil glavom pogodio mrežu sa 7-8 metara.

Do kraja poluvremena ,,sokoli“ su par puta zaprijetili golu gostiju, međutim, nedovoljno za nešto više. Slična situacija viđena je i u nastavku, a Češka je vođstvo udvostručila u 57. minutu lijepim golom Mihala Sadileka iz slobodnog udarca sa 20ak metara.

Tek nakon toga ,,sokoli“ su krenuli odlučnije prema golu protivnika. Ubrzo je uslijedio i gol Camaja, i to kakav - vezista Crne Gore je neodbranjivo plasirao loptu sa oko 25 metara u suprotni ugao gola Tomaša Vaclika.

Samo tri minuta kasnije naša selekcija bila je veoma blizu izjednačenje. Poslije kombinacije sa Milutinom Osmajićem, Radulović je dobro povukao i našao se u situaciji ,,jedan na jedan“ sa Vacliko, koji je ipak uspio da zaustavi udarac mladog ofanzivca. Ubrzo je šut oprobao i Risto Radunović, ali je lopta otišla preko gola.

U trenucima bolje igre ,,sokola“, Češka je riješila pitanje pobjednika. U 76. minutu David Zima je prošao do lijevoj strani, lopta je stigla do Lukaša Provoda, koji je neometan poslao u mrežu. Konačan rezultat desetak minuta kasnije postavio je Adam Gložek.

Nove obaveze ,,sokole“ očekuju u septembru, kada se nastavljaju kvalifikacije za UEFA EURO 2024. Crna Gora će 7. septembra gostovati Litvaniji, tri dana kasnije dočekuje Bugarsku.

 

Crna Gora - Češka 1:4

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 1.792.

Sudija: Metju De Gabriele (Malta)

Strijelci
0:1 - Mojmir Hitil 28', 0:2 - Mihal Sadilek 57', 1:2 - Driton Camaj 66', 1:3 - Lukaš Provod 76', 1:4 - Adam Gložek 85'

Žuti kartoni
Tomašević - Crna Gora
Souček - Češka

Crna Gora: Matija Šarkić, Risto Radunović, Žarko Tomašević, Marko Janković (od 46. Stefan Lončar), Stefan Mugoša (od 58. Nikola Krstović), Vukan Savićević (od 46. Andrija Radulović), Stefan Savić, Marko Vukčević, Milutin Osmajić (od 77. Dušan Bakić), Miloš Milović (od 46. Vladan Bubanja), Marko Bakić (od 58. Driton Camaj).
Selektor: Miodrag Radulović.

Češka: Tomaš Vaclik, David Zima, Patricio Stronati, Jakub Brabec, Jaroslav Zeleni (od 46. Jakub Jugas), Mihal Sadilek (od 76. Lukaš Sadilek), Mojmir Hitil, Jaromir Zmrgal (od 46. Lukaš Provod), David Doudera, Vaclav Černi (od 70. Adam Gložek), Tomaš Souček.
Selektor: Jaroslav Šilhavi.