Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 1:1 u prijateljskom duelu sa Slovenijom.

,,Sokoli“ su imali vođstvo, kao i nekoliko dobrih prilika za drugi gol, međutim, zatresli su svoju mrežu i dozvolili rivalu da izbjegne poraz.

- Izuzetno jaka provjera protiv odlične Slovenije. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, postigli gol i imali još tri prilike da povećamo prednost, ali, nažalost, nismo ih iskoristili. U drugom poluvremenu se pokazalo da su igrači umorni od naporne sezone, što je protivnik iskoristio i nametnuo jači ritam, koji mu je donio gol za izjednačenje. Pokušali smo izmjenama da osvježimo ekipu, što je na kraju moglo da nas dovede do pobjede, ali nam je falila bolja završnica. Moramo odmah da oporavimo momke, jer nas već za nekih 40-ak sati čeka utakmica protiv jake selekcije Poljske, u kojoj ćemo dati šansu igračima sa manjom minutažom, kazao je selektor Goran Perišić.

Crna Gora je dobro krenula u meč, visokim presingom lako neutralisala napade rivala, a mrežu protivnika zatresla u sedmom minutu. Nenad Krivokapić je šutirao, golman Tim Štrasberger je uspio da odbrani, ali je na odbijenu loptu natrčao Balša Mrvaljević i pogodio za 0:1.

U 30. minutu odličnom intervencijom istakao se čuvar mreže naše selekcije Benjamin Krijestarac, koji je odbranio šut Aleksa Rističa sa nekoliko metara. Desetk minuta kasnije, ,,sokoli“ su krenuli u kontranapad, koji Krivokapić nije uspio da pretvori u gol.

Nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu, Slovenija je došla do izjednačenje autogolom Dragana Miranovića.

Novu šansu za ,,sokole“ propustio je u 69. minutu Marko Jukić, koji je izblokiran u povoljnoj poziciji. U finišu, dva puta je pokušao Andrija Bulatović, ali su njegovi šutevi da distance završavali preko gola domaćina.

,,Sokoli“ će u Sloveniji odigrati još jedan meč - u subotu od 10:30 časova sastaće se sa Poljskom.

 

Slovenija - Crna Gora 1:1

 

Stadion ŠNK Radgona, Gornja Radgona.

Sudija: Matej Kapun (Slovenija)

Strijelci
0:1 - Balša Mrvaljević 7', 1:1 - Dragan Miranović (ag) 57'

Žuti kartoni
Senekovič, Uršič, Silajdžić, Kasalo - Slovenija
Miranović, Badnjar, Ljutica, Radojević - Crna Gora

Slovenija: Tim Štrasberger (od 46. Luka Dakić), Gal Senekovič (od 46. Miha Trdan), Luka Poredoš, David Uršič (od 46. Riad Silajdžić), Beno Selan (od 46. Jaka Potočnik), Tine Čuk (od 46. Niko Kasalo), Aleks Ristič (od 46. Matej Melenšek), Bor Žunec (od 46. Kevin Benkič), Matej Dvoršak, Tian Kujović (od 46. Timotej Brkič), Lan Hribar (od 46. Lukas Mačak).
Selektor: Anton Žlogar.

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Miloš Vračar (od 79. Janko Vukićević), Luka Lečić, Dragan Miranović (od 61. Andrija Bulatović), Marko Perović, Nikola Medojević (od 61. Marko Jukić), Balša Mrvaljević, Nenad Krivokapić (od 61. Marko Vračar), Velimir Ljutica (od 65. Romario Camaj), Matije Badnjar, Stefan Radojević (od 79. Strahinja Tešović).
Selektor: Goran Perišić.