Fudbaleri Crne Gore današnjim okupljanjem krenuli su u pripreme za duel sa Mađarskom u treće kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.

Tradicionalno, prvi razgovor sa predstavnicima medija odradio je selektor Miodrag Radulović. Selektor očekuje da njegovi igrači pruže još jednu dobru partiju.

- Čeka nas meč sa još jednim od favorita grupe i želimo da rezultatski dobijemo više nego iz duela sa Srbijom. Taj prethodni meč treba da nam bude vodilja kako da igramo, ali da budemo koncentrisaniji, pa i ,,namazaniji“, da igramo isključivo na rezultat. Protiv Srbije smo ostavili dobar utisak, ali je sve to džaba kada ne osvojite bodove. Oni se pamte i sabiraju, oni vode na veliko takmičenje. Meč sa Mađarskom dolazi u momentu koji može da odredi tok daljih kvalifikacija i daće odgovor na pitanje da li ova selekcija može da se bori za mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo. Siguran sam da može i da ćemo to pokazati, kazao je Radulović.

Dobra vijest je da će se ekipi pridružiti Sead Hakšabanović, koji se oporavio od povrede.

- Daleko je bolja situacija u igračkom kadru nego u trenutku kada sam objavio spisak. Trajala je neizvjesnost oko Hakšabanovića, ali je juče odradio posljednji test, dobio je dozvolu Seltika i biće spreman. To je još jedna povoljna vijest za nas, jedino nema Marušića. To je veliki hendikep, ali moramo da ga nadoknadimo, dodao je Radulović.

Junski termin često je bio nezgodan za reprezentaciju Crne Gore.

- Neugodan je termin, mnoga prvenstva su davno završena, neka tek sada, neka još traju... Imamo, ipak, dobro iskustvo iz prošlog juna u Ligi nacija, a narednih pet treninga ćemo uraditi sve da sprovedemo ideju koju imamo. Samo je potrebno da budemo mudriji i da igramo na rezultat. Ovog puta sve podređujemo rezultatu, utisak može da bude dobar, ali i ne mora, objasnio je Radulović, koji se osvrnuo na kvalitet narednog rivala.

- U pitanju je ekipa koja je žrijeb dočekala u prvom šeširu, to dovoljno govori o snazi Mađarske. Imali su Mađari sjajan nastup u Ligi nacija, pobijedili Englesku i Njemačku u gostima, igrali dobro sa Italijom... Nama je to samo motiv više da pokažemo ono što imamo. To smo pokazali protiv Holandije, Turske, Rumunije, Bugarske i Srbije. Našeg rivala krasi kolektiv, vodi ih isti selektor već pet godina i znamo dobro njegove vrline i mane, rekao je selektor.