Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 u prijateljskom meču sa vršnjacima iz Francuske odigranom u Klerfontenu. "Mladi sokoli" bili su i više nego ravnopravan rival izuzetno jakoj selekciji "trikolora" koja je do pobjede došla u sudijskoj nadoknadi vremena pogotkom Gaela Kukute. 

Izabranici Dušana Vlaisavljevića, koji su tek treći put u ovom sastavu, imali su za 90. minuta igre više pravih prilika od protivnika, ali su sjajni golman Sošoa Pierik Kros i nedostatak sreće učinili da "mladi sokoli" ne uknjiže pobjedu u duelu sa Francuzima. 

Prvo poluvrijeme meča u potpunosti je pripalo našoj selekciji. "Crveni" su u prvom dijelu susreta stvorili tri izgledne prilike, ali su NIkolić, Seratlić i Kaluđerović propustili priliku da donesu prednost našem timu. 

Nastavak meča, u kom je Vlaisavljeić pružio šansu svim igračima, donijelo je nešto izjednačeniju igru. Šansu da u nastavku meča zatresu mrežu sjajnog Krosa propustili su da zatresu Radulović i Bogdanović.

Totalnu ofanzivu u samom finišu meča Francuzi su uspjeli da kazne u sudijskoj nadoknadi vremena. Izabranici Fransisa Smereckog krunisali su kontranapad u poslednjem minutu susreta - pobjedu "trikolorima" donio je napadač Čelzija Gael Kukuta koji se našao sam pred golmanom Velimirovićem i pogodio metu. 

Nakon meča seektor Vlaisavljević istakao je da je zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi izabranici u duelu sa izuzetno jakim protivnikom.

- Odigrali smo odlično u duelu sa veoma jakim protivnikom. Bili smo bolji, imali veći broj šansi, ali nam je nedostajalo malo sportske sreće da ostvarimo bolji rezultat u odmjeravanju snaga sa Francuzima. Moram istaći da smo do prilika da pogodimo mrežu protivnika došli nakon odličnih akcija. Francuzi imaju izuzetno jak tim, koji je dugo vremena na okupu, za razliku od naše selekcije koja je tek treći put zajedno i taj podatak je iznenadio publiku u Klerfontenu. U nastavku susreta do 70. minuta, svi igrači su dobili priliku da zaigraju. U drugom dijelu stvorili smo dvije izgledne prilike, u samom finišu svim snagama krenuli na pobjedu... U nadoknadi Francuzi su uspjeli da iskoriste jedan kontranapad i dođu do pobjede. Uprokos minimalnom porazu izuzetno sam zadovoljan viđenim u odmjeravanju snaga sa Francuzima, zaključio je Vlaisavljević.




Francuska - Crna Gora 1:0

Klerfonten - Omladinski stadion.
Gledalaca: 500

Sudija: Mihael Vesaže (Francuska)

Strijelac
Kakuta 90+1

Francuska: Kros, Karol (Kolodžiščak), Martial, Faur (Saso), Kokuelin (Reale), Kakuta, Fofana, Tafer (Bakambu), Sunu (Burgoa), Lakazet, Neri (Nego).

Crna Gora: Šćekić (Velimirović), Golubović, Balić, Lončar (Pepić), Šofranac (Bakrač), Vešović (Kajević), Kaluđerović (Kacić), Nikolić, Bogdanović (Đoković), Radulović, Seratlić (Radišić).