Centar za edukaciju trenera FSCG obavještava da su Blažo Bulatović i Slaven Kovačević uspješno odbranili diplomske radove i time stekli zvanje trenera sa UEFA „Pro“ licencom.

Blažo Bulatović odradio je stažiranje u španskom Hetafeu i odbranio diplomski rad na temu ,,Analiza rada, menadžmenta, organizacije, stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu FC Getafe“. Bulatović je rad odbranio pred komisijom u sastavu Dr Niko Raičković, Dr Nikola Rakojević, Boris Ljutica, Dragoje Leković i Miodrag Ivanović.

Slaven Kovačević odradio je stažiranje u Levskom iz Sofije, a diplomski rad na temu ,,Analiza rada, menadžmenta, organizacije, stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu FC Levski“ odbranio je pred komisijom u sastavu Dr Niko Raičković, Dr Nikola Rakojević, Boris Ljutica, Dragoje Leković i Miodrag Ivanović.

Bulatović i Kovačević polaznici su četvrte generacije za sticanje UEFA ,,Pro“ licence.  Prema novim odredbama trenerske konvencije, ispit su polagali iz dva dijela, praktični i teorijski. Praktični dio sastojao se od organizacije korektivnog treninga iz analize utakmice ili skautinga budućeg protivnika, dok je teorijski dio prezentacija sedmodnevnog stažiranja u klubu.