Na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu večeras su počele pripreme "A" selekcije Crne Gore za utakmicu sa Azerbejdžanom. Na prvom treningu bilo je 16 fudbalera, među kojima su samo Simon Vukčević i Marko Baša trenirali smanjenim intenzitetom. Kasno večeras očekuje se dolazak Milorada Pekovića, Milana Jovanovića i Vladimira Božovića čime će se naša ekipa kompletirati.

Nakon duže pauze crnogorski mediji imali su priliku da razgovaraju sa Dejanom Damjanovićem, koji je zbog klupskih obaveza preskočio posljednja tri okupljanja "sokola".

- Mi sada imamo taj pobjednički mentalitet, dobra je atmosfera, odličnu su rezultati iza nas. U naletu smo, vjerujem da će ovi igrači koji su tu dati sve od sebe da upišemo novu pobjedu. To je sada postala i obaveza, prema navijačima i prema nama – kazao je napadač Seula Dejan Damjanović, koji je nedavno potpisao novi ugovor sa klubom i potpuno se stavio na raspolaganje selektoru Kranjčaru.

Utakmica sa Azerbejdžanom će biti posljednja u ovoj kalendarskoj godini, a zbog izostanka velikog broja igrača koji su iznijeli najveći dio tereta u dosadašnjem toku kvalifikacija, priliku da se pokažu imaće igrači sa manjom minutažom.

- Siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe da na najbolji mogući način završimo 2010. godinu i onda na miru da čekamo nastavak kvalifikacija. Ovo je prijateljska utakmica, svi igrači će dobiti šansu, ali moramo opravdati rezultate stečene u kvalifikacijama - rekao je Fatos Bećira, koji bi u srijedu mogao biti starter: - Osjećam se mnogo bolje. Puno radim u Dinamu. Dosta mi znači što igramo Ligu Evrope. U posljednjoj utakmici protiv Briža igrao sam svih 90 minuta, a nakon toga bio sam starter i u prvenstvenim utakmicama.

Bećiraj je proteklih dana bio u centru pažnje, zbog medijskih navoda da je ambasador Kosova doputovao u Zagreb da ga “vrbuje” za selekciju te zemlje.

- Ne znam odakle se pojavila ta informacija. Od mene nije sigurno. Vidio sam se sa ambasadorom Kosova, koji je došao u Zagreb da se sa Mamićem dogovori oko prijateljske utakmice naredne godine između Dinama i Prištine. Samo sam skoncentrisan na Crnu Goru i uvijek ću joj biti na raspolaganju – kaže Bećiraj.

Radio televizija Crne Gore iskoristila je jučerašnji trening da uruči pehar Mladenu Božoviću koji je izabran za sportistu mjeseca oktobra u izboru javnog servisa i Olimpijskog komiteta Crne Gore.

Naredni trening "A" selekcija će odraditi u utorak, takođe u Trening kampu FSCG. Trening će početi u 12.30 časova.